Bakker en Spitse opgetogen na uitbreiden van overwinningsreeks: 'Mogen niet klagen'

Zowel Sherida Spitse als trainer Suzanne Bakker reageerden na afloop van de Ajax Vrouwen - Excelsior tevreden voor de camera. Beiden zagen dat de Ajax Vrouwen vrijdagavond geen moment echt onder druk kwamen te staan tegen de Rotterdammers: 3-1. "We controleerden de hele wedstrijd."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker
  • #Spitse

Socials

De Ajax Vrouwen begonnen vrijdagavond met veel energie aan de wedstrijd. "Dat is ook wat we wilden. We wisten dat Excelsior ons ruimte ging geven om te voetballen, maar dan is het aan ons om de energie erin te leggen en het tempo hoog te houden. Dat hebben we met momenten heel goed gedaan, maar het kon op bepaalde momenten ook beter. Het belangrijkste is dat we drie punten hebben", aldus Spitse na afloop van het duel.

Bakker vond dat de Ajax Vrouwen vrijdagavond een terechte overwinning hadden geboekt. "De uitslag had in mijn beleving ook hoger gekund", zei de trainer. "Maar dan hadden we iets nauwkeuriger moeten zijn, zeker in de eindfase."

Openingstreffer
Spitse tekende in de 23e minuut voor de 1-0. "Die zat er lekker in, eindelijk weer een keer uit een vrije trap. Dat is een bonusje voor mezelf, maar het belangrijkste is dat ik scoor voor het team", vertelde de aanvoerder van de Ajax Vrouwen.

Spitse was opgelucht dat de tweede treffer viel. "Je weet dat Excelsior in gaat zakken, de hele as lag dicht. Met momenten konden we wel door de as spelen en kwamen we in de laatste fase. We kregen ook een aantal kansen, maar we hebben de score helaas niet verder uit weten te bouwen. Al met al is 3-1 een prima overwinning."

Treffer Tromp
Door een benutte strafschop van Excelsior gingen de Ajax Vrouwen met 2-1 rusten. "Helaas kregen we een tegentreffer, maar verder gaven we weinig weg. We maakten een goede derde goal door een combinatie tussen Chasity Grant en Nikita Tromp", aldus Bakker.

De aanvoerder van de Ajax Vrouwen was ook blij voor haar teamgenoot dat ze als invaller wist te scoren. "Al die meiden die erin komen brengen veel energie en hebben ook kwaliteit. We hebben iedereen nodig het hele seizoen. Ik ben heel blij met de meiden die erin zijn gekomen en hoe ze het hebben gedaan. Het is ook voor Tromp lekker dat ze een doelpuntje meepikt."

Gerelateerde artikelen

Tromp Juicht Bij De Derde Treffer 1280

Highlights Ajax Vrouwen - Excelsior | Vier uit vier

Voor de vierde keer op rij hebben de Ajax Vrouwen de volle buit gepakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ditmaal was de ploeg van Suzanne Bakker thuis te sterk voor Excelsior. Na de prachtige openingsgoal van Sherida Spitse maakten Tiny Hoekstra en Nikita Tromp de overige Ajax-goals.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Thumb Tadic 1280

Bijpraten met captain Tadic: 'Beseffen welke club we representeren'

Dusan Tadic stelt dat Ajax 'altijd spelers beter maakt'. De aanvoerder blikt terug op een periode met wisselende resultaten en vindt het logisch dat de beginfase van het seizoen met ups en downs gaat. "Er zijn veel nieuwe spelers en iedereen moet wennen."

Tags

  • #Tadic

Socials