Bijpraten met captain Tadic: 'Beseffen welke club we representeren'

Dusan Tadic stelt dat Ajax 'altijd spelers beter maakt'. De aanvoerder blikt terug op een periode met wisselende resultaten en vindt het logisch dat de beginfase van het seizoen met ups en downs gaat. "Er zijn veel nieuwe spelers en iedereen moet wennen."

Tags

  • #Tadic

Socials

We nemen plaats met onze captain in de Johan Cruijff ArenA. Samen met de Serviër nemen we de periode door vanaf het begin van de voorbereiding tot nu. "We hebben goede en slechte wedstrijden gespeeld. Maar we zijn back on track."

Heel nieuw team
Hij weet dat bij Ajax de verwachtingen hooggespannen zijn. Zeker na de kampioenschappen van de afgelopen seizoenen. Dat er veel is veranderd op spelersgebied de afgelopen zomer, maakt het er niet makkelijker op om goed te presteren. "Het is niet makkelijk om een nieuw team te smeden. Daar is tijd voor nodig. Iedereen moet zijn plek vinden."

Vorig jaar kwamen alleen Steven Berghuis, Remko Pasveer en Mohamed Daramy voor het eerste elftal, zag Tadic. "Nu zijn we twaalf selectiespelers kwijtgeraakt, waarvan bijna zeven basisspelers. Ook hebben we een nieuwe trainer, maar de filosofie van Alfred Schreuder en Erik ten Hag is wel hetzelfde."

Goede band met Schreuder
De aanvoerder van Ajax heeft een goede relatie met Schreuder. Hij werkte al eerder met de trainer uit Barneveld bij FC Twente. "Hij en Erik zijn de belangrijkste coaches in mijn carrière geweest. Hij heeft een fijne persoonlijkheid. We moeten de trainer tijd geven. We staan eerste in de Eredivisie en spelen in een hele moeilijke groep in de UEFA Champions League. Het kost tijd om te wennen."

Gerelateerde artikelen

Persco RKC Schreuder 1280

Schreuder: 'Het team gaat boven alles en dat hebben ze afgelopen week ook laten zien'

Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar het uitduel met RKC Waalwijk in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA plaats achter de microfoon. De hoofdtrainer blikte terug op het duel met Excelsior en vooruit op de wedstrijd tegen de nummer zeven van de Eredivisie. Daarnaast gaf hij ook een update over de blessures en de ontwikkeling van het team.

Tags

  • #rkcaja

Socials

Header 1280 Bergwijn

In beeld | Laatste training voor uitduel met RKC

Ajax heeft vrijdag de afsluitende training afgewerkt in aanloop naar de elfde speelronde van de Eredivisie waarin RKC de tegenstander is. De Ajacieden spelen zaterdag vanaf 18:45 uur in Waalwijk.

Tags

  • #RKCAJA

Socials

14K Run 1280

Inschrijving Cruyff Legacy 14K run geopend

Johan Cruijff zei: 'Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen'. Hoe waardevol is het om deze gedachte te koppelen aan een persoonlijke topprestatie? Doe dan op 2 april 2023 mee aan de Cruyff Legacy 14K run. De inschrijving is per 21 oktober geopend en kan via de rode button onder aan het bericht.

Tags

  • #Cruijff

Socials