Bakker: 'Fantastisch om op Stamford Bridge te mogen spelen'

De Ajax Vrouwen werden dinsdagmiddag tijdens de loting van de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League gekoppeld aan Chelsea. Trainer Suzanne Bakker en Kay-Lee de Sanders blikken vooruit op het treffen met de Engelse grootmacht. "Ik denk dat wij wel weer de underdog zijn, maar we hebben in de poulefase bewezen dat we kunnen verrassen tegen topploegen."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

De Ajax Vrouwen wachtte dinsdag een zware loting met als mogelijke tegenstanders FC Barcelona, Olympique Lyon en Chelsea. Uiteindelijk kwam de Londense club uit de koker. "Ik weet dat ze bovenaan in de competitie staan. Ze hebben veel grote speelsters met een aanzienlijk aantal wedstrijden achter hun naam. Het Engelse voetbal heeft een hoge intensiteit en is fysiek, op tactisch gebied denk ik dat we prima mee kunnen", aldus Bakker.

Kansen
De Sanders stelt dat wanneer het team blijft doorgaan op de manier waarop het tot nu toe heeft gewerkt, er altijd wat mogelijk is. "We zijn een jonge ploeg die uit de jeugdopleiding komt, aangevuld met ervaren speelsters die met de identiteit zijn opgegroeid. Met dat allemaal gemixt kan je het andere ploegen heel moeilijk maken."

Volgens Bakker is het misschien wat te vroeg om te speculeren over hoe groot de kansen zijn tegen Chelsea. "We hebben in de poulefase bewezen dat we kunnen verrassen tegen topploegen. Ik hoop dat dit de komende twee wedstrijden ook het geval is."

Poulefase
Het spelen in de Johan Cruijff ArenA zorgde voor mooie Champions League-avonden, vooral tijdens de laatste wedstrijd tegen AS Roma. "De ambiance was super mooi en de fans waren heel fanatiek. Je wist dat er nog wat gebeurde op het andere veld en daar kregen we ook informatie over. Toen hoorden we op een gegeven moment dat we moesten scoren, waardoor iedereen nog volle bak ging. Dan maak je nog een doelpunt en komt alles los. Het was gewoon prachtig, samen met de fans", besloot De Sanders.

Gerelateerde artikelen

Uwclloting1920 2

Ajax Vrouwen treffen Chelsea in Champions League

De Ajax Vrouwen spelen in maart tegen Chelsea in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Het thuisduel vindt plaats op 19 maart om 18:45 uur en de uitwedstrijd op 27 maart om 21:00 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt via de officiële kanalen.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Keijzer Thumb 1920

Ajax Vrouwen dolbij: 'Dromen zijn er om waar te maken'

Milicia Keijzer en Lily Yohannes straalden na afloop van de 2-1-zege op AS Roma aan de zijkant van het veld. De Ajacieden zijn trots op het resultaat in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. "Kippenvel, het is echt prachtig."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials