Bakker: 'Met heel veel trots langs de lijn gestaan'

De Ajax Vrouwen speelden woensdagavond op Stamford Bridge met 1-1-gelijk tegen Chelsea. Ondanks dat deze remise niet genoeg was om de halve finale van de UEFA Women's Champions League te bereiken, was trainer Suzanne Bakker ontzettend trots op haar ploeg. Ook Rosa van Gool en Soraya Verhoeve keken terug op een mooie Europese campagne.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

"We wilden graag zien dat we een snelle leerling zijn", refereerde Bakker na afloop aan de 0-3-nederlaag in Amsterdam. "Dat is ons gelukt. We hebben weer stappen gemaakt. Een gelijkspel hier op Stamford Bridge: ik ben tevreden. We verlaten de Champions League met opgeheven hoofd."

Prachtige ambiance
In de slotfase creƫerden de Ajax Vrouwen nog enkele kansen op de 1-2. De trainer wisselde ook aanvallend om toch nog een overwinning te pakken in Engeland. Dat mislukte helaas. Het mocht de pret uiteindelijk niet drukken. "Ik was mij heel erg bewust van deze mooie omgeving en heb genoten van de ambiance. Ik heb met heel veel trots langs de lijn gestaan", blikte de Ajax Vrouwen-trainer terug. "We hebben ons laten zien in Europa."

Ook Van Gool merkte op dat de Ajax Vrouwen snel hebben geleerd van het duel in de Johan Cruijff ArenA. "Vooral in de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we zijn. Jammer dat de 1-2 niet alsnog viel. We waren echt beter dan vorige week. We klapten erop. Vooral in de tweede helft. We mogen trots zijn."

Meten met de top
De Sassenheimse genoot van het spelen tegen Chelsea en op Stamford Bridge. "Het is supermooi om je te mogen meten met de Europese top. Ze kunnen de bal goed rondspelen. Dan denk je wel: daar willen we als team ook naartoe. Ook het spelen hier is fantastisch. Je ziet dit stadion altijd op tv."

Acht jaar terug
Verhoeve keerde op haar beurt terug van een blessure en maakte weer minuten in Engeland. Voor haar eigen gevoel was ze vorige week in de Johan Cruijff ArenA al klaar om te spelen, maar toen bleef ze nog negentig minuten lang op de bank. Ze genoot daarom intens van het spelen op Stamford Bridge.

"Ik heb geprobeerde om van elke minuut te genieten. Dit is wel iets anders dan spelen op veld 1 van de Toekomst voor een handvol mensen, als ik eerlijk ben. Daar is het wel allemaal begonnen. En dan ineens sta je op Stamford Bridge. Het is acht jaar geleden, maar dan gaat acht jaar toch wel snel."

Gerelateerde artikelen

Spitse1920 2

Chelsea - Ajax Vrouwen eindigt in 1-1

De kwartfinale van de UEFA Women's Champions League is het eindstation geworden voor de Ajax Vrouwen. Na de 0-3 in Amsterdam eindigde de return onbeslist: 1-1. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Grant1920

In beeld | Chelsea – Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond op Stamford Bridge met 1-1-gelijkgespeeld tegen Chelsea. De ploeg van Suzanne Bakker is desondanks uitgeschakeld in de UEFA Women's Champions League. Bekijk hier de belangrijkste foto's van het duel in Londen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

STILL DE SANDERS

De Sanders over Chelsea-uit: 'Hopen op een wonder in Londen'

De Ajax Vrouwen staat woensdagavond een loodzware opgave te wachten. De ploeg van Suzanne Bakker moet een 0-3-thuisnederlaag tegen Chelsea goed gaan maken op Stamford Bridge. Kay-Lee de Sanders kijkt uit naar de returnwedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. "We moeten snel leren en laten zien dat we beter kunnen."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials