Bakker: 'Moeten leren om meer uit onze mogelijkheden te halen'

"We moeten leren om meer te halen uit de mogelijkheden die we krijgen", zo antwoordde Suzanne Bakker na de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Ajax Vrouwen verloren op Franse bodem met 3-1. Ook Lily Yohannes, die een sterke wedstrijd speelde in de UEFA Women's Champions League, reageerde.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Bakker zag hoe de Ajax Vrouwen vroeg op achterstand kwamen. "Ik vind wel dat voordat we de 1-0 tegen kregen, zelf nog twee mogelijkheden hadden. Als je die wel benut, wordt het in mijn ogen een totaal andere wedstrijd. Die 2-0 van Paris Saint-Germain was cruciaal."

Via Romée Leuchter deden de Ajacieden voor rust nog wat terug. De tegengoal deed de wedstrijd niet kantelen. Paris Saint-Germain controleerde de wedstrijd en bracht nog in de eerste helft de marge op twee.

"In de tweede helft vond ik ons wel dominanter, maar echt grote kansen creëerden we niet", zag Bakker. "We hoopten nog op een 3-2, zodat het een 'alles-of-niets-wedstrijd' zou worden. Maar die viel helaas niet. We moeten in ieder geval leren om meer uit onze mogelijkheden te halen."

Effectieve Parijzenaren
Na de nederlaag tegen Paris Saint-Germain wilde middenvelder Yohannes ook graag de sterke opponent benoemen. "Ik denk dat zij heel effectief waren in de omschakeling. Ze hebben veel snelheid voorin. Dat is een gevaar."

De zestienjarige Ajacied speelde zelf een puike partij. "Vooral in de tweede helft ging het beter. We zetten hoger druk op Paris Saint-Germain en daardoor konden we de bal sneller veroveren en ons eigen spel spelen."

Yohannes vocht mooie duels uit op het middenveld met Oranje-international Jacky Groenen. De Ajacied schuwde daarin het fysieke werk niet. "Ik heb mijn kwaliteiten aan de bal; steekpassjes geven en dribbelen. Maar ik moet voor het team ook mijn verdedigende werk doen. Ik wil er alles aan doen om een bal te winnen."

'Ready voor Roma'
Dinsdag spelen de Ajax Vrouwen in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen AS Roma. Bij een overwinning op de Italianen zijn de Amsterdammers zeker van een plek in de kwartfinale van de Women's Champions League.

Yohannes houdt hoop op een goede afloop in het Europese clubtoernooi. "Vandaag hadden we misschien iets meer verdiend", vond de middenvelder met Amerikaanse roots. "Maar we hebben nog alles om voor te spelen. We moeten ready zijn voor AS Roma."

Gerelateerde artikelen

Spitse1920 2

Ajax Vrouwen verliezen in Parijs

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Paris Saint-Germain woensdagavond met 3-1 verloren. In dit liveblog lees je alles terug over het duel in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Weerden1920

In beeld | Paris Saint-Germain - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben het vijfde groepsduel in de UEFA Women's Champions League verloren. De Amsterdammers gingen in Parijs met 3-1 onderuit. Bekijk hier de belangrijkste foto's van het Europese duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

240123 Ajax Vrouwen Vbs Vertrek Site

Ajax Vrouwen richting Parijs: 'Er kan iets moois gebeuren'

De Ajax Vrouwen spelen woensdagavond de belangrijke UEFA Women's Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Voorafgaand aan het vertrek richting Frankrijk spraken we de Ajacieden op het Arenadek. "We hebben een mooi strijdplan en zijn ready."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials