Ajax Vrouwen richting Parijs: 'Er kan iets moois gebeuren'

De Ajax Vrouwen spelen woensdagavond de belangrijke UEFA Women's Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Voorafgaand aan het vertrek richting Frankrijk spraken we de Ajacieden op het Arenadek. "We hebben een mooi strijdplan en zijn ready."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

"We gaan met de trein, ik vind het wel lekker. Het is een keer iets anders", zegt Ashleigh Weerden voordat ze de bus instapt. Kay-Lee de Sanders sluit zich daarbij aan. "Ik vind dit beter. Geen turbulentie en lekker aan het raam zitten."

Parijs
Weerden, die eerder voor Montpellier speelde,, vindt het leuk om weer naar Frankrijk te gaan. "Ik ken Parijs bijna beter dan Amsterdam want ik ben er vaak geweest. Er kan iets moois gebeuren. We hebben ons goed voorbereid en dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen."

Aanvaller Romée Leuchter kroonde zich tijdens de laatste wedstrijd in de Women's Champions League tegen Bayern München tot matchwinner. "Als spits wil je scoren, dus dat is lekker. Het wordt mooi, want het is een groot stadion. Heel vet om daar te spelen. Het wordt een belangrijke wedstrijd."

Ik ga op hetzelfde veld spelen als Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi, daar heb ik wel over opgeschept", zegt De Sanders met een glimlach. "Heel bijzonder en vet. We moeten ons eigen spelen en we zijn goed voorbereid. Als we dat uitvoeren kunnen er mooie dingen gebeuren."

Strijdplan
Rosa van Gool verwacht een sterk Paris Saint-Germain. "Ik denk dat ze revanche willen nemen na de nederlaag in Amsterdam. Zij gaan er alles aan doen. We hebben een mooi strijdplan en we zijn ready. We weten dat drie punten genoeg is voor de kwartfinale. Daar gaan we alles aan doen. We hebben onszelf in deze positie gebracht, dat is mooi. Ik heb er heel veel zin in."

Gerelateerde artikelen

Spitse1920 2

Ajax Vrouwen verliezen in Parijs

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Paris Saint-Germain woensdagavond met 3-1 verloren. In dit liveblog lees je alles terug over het duel in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

PSG1920

Ajax Vrouwen met 22 spelers naar Parijs voor Europees uitduel

Suzanne Bakker heeft 22 spelers geselecteerd voor de uitwedstrijd van de Ajax Vrouwen tegen Paris Saint-Germain. De Amsterdamse ploeg is dinsdag afgereisd naar de Franse hoofdstad, waar woensdagavond vanaf 21:00 uur het vijfde groepsduel wordt gespeeld in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Weerdenhl1920

Highlights Ajax Vrouwen - Excelsior | Goede generale

De Ajax Vrouwen zijn na zaterdagmiddag zes treffers en drie punten rijker. De ploeg van Suzanne Bakker won in eigen huis met 6-1 van Excelsior. En dat is een mooie opsteker vlak voor een belangrijke week voor de Ajacieden. Woensdag spelen de Ajax Vrouwen in de UEFA Women's Champions League tegen Paris Saint-Germain. Zes dagen later is AS Roma de tegenstander in hetzelfde Europese clubtoernooi.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials