Bakker: 'Onszelf weer laten zien, maar Chelsea maatje te groot'

Suzanne Bakker was realistisch in haar analyse na de 0-3-nederlaag van de Ajax Vrouwen tegen Chelsea in de Johan Cruijff ArenA. "We hebben onszelf weer laten zien, maar Chelsea was een maatje te groot." Ook Nadine Noordam reageert op het heenduel uit de kwartfinale van de UWCL.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

"Ik ben evengoed enorm trots op wat we hebben laten zien, maar Chelsea heeft een fantastische ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ze zijn meedogenloos in de zestien."

Bakker zag in Chelsea een ploeg van wereldklasse. Zo acteerden ze ook in de Johan Cruijff ArenA. Volgens de coach maakte de Engelse ploeg de juiste keuzes op het veld en bepaalde de ploeg regelmatig het tempo in de wedstrijd. "Ze temporiseren en uit het niets kunnen ze ineens heel snel toeslaan aan de kant waar ze een overtal hebben. Dan zie je dat ze heel veel bagage al hebben."

Niveau van de wedstrijd
De Ajax-coach had overigens wel goede dingen gezien van haar ploeg. Hoewel de Ajax Vrouwen drie goals moesten, stond het verdedigend goed. "Ik vond dat we op de juiste momenten de druk op Chelsea kregen. Ook aan de bal bleven we rustig. Ik vind dat we onszelf wel weer hebben laten zien, maar Chelsea was een maatje te groot."

Noordam was bij afwezigheid van Sherida Spitse de captain van de Ajax Vrouwen. Ook zij zag hoe sterk de tegenstand was uit Engeland. "Ze hebben enorm veel kwaliteit. We kwamen in de eerste helft vaak op het middenveld iemand tekort. Dat hebben we in de tweede helft goed opgepakt."

Recordaantal toeschouwers
De middenvelder van de Ajax Vrouwen genoot van de ruim 35.000 toeschouwers die in de Johan Cruijff ArenA aanwezig waren. "Er waren zoveel mensen, waar zoveel geluid vandaan kwam. Ook al hebben we verloren, ze hebben ons bij de ereronde nog staan toejuichen. Ik hoop dat we dit vaker mogen meemaken, want dit is het mooiste dat er is."

Gerelateerde artikelen

Kardinaal1920

In beeld | Ajax Vrouwen - Chelsea

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond het heenduel in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League met 0-3 verloren. De belangrijkste foto's van het Europese treffen met Chelsea vind je in dit artikel.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Grant1920

Ajax Vrouwen verliezen met 0-3

De Ajax Vrouwen hebben de heenwedstrijd van de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League met ruime cijfers verloren. Chelsea zegevierde in de Johan Cruijff ArenA met 0-3. Hoe de wedstrijd verliep, lees je terug in ons liveblog. 

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

VBS Ajax Vrouwen Keijzer

Keijzer: 'Het is ons huis en we laten dat niet zomaar afpakken'

Samen met Nadine Noordam en Milicia Keijzer blikken we vooruit op de heenwedstijd in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Noordam, de aanvoerder van morgen, heeft veel zin in het treffen met Chelsea. "Dit zijn de lekkerste wedstrijden."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials