Bakker over fitheid Leuchter en Noordam: 'Ze kunnen starten'

Bakker1920 (2)
Bakker1920 (2)

Suzanne Bakker en Tiny Hoekstra blikten maandagmiddag vooruit op het laatste UEFA Women's Champions League-groepsduel met AS Roma. Het tweetal kijkt uit naar de allesbeslissende wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. "De Women's Champions League geeft mentaal iets extra's."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

De Ajax Vrouwen plaatsen zich dinsdagavond voor de kwartfinale van de Women's Champions League bij een overwinning in eigen huis. De Amsterdammers sloten de thuiswedstrijden tegen Paris Saint-Germain (2-0) en Bayern München (1-0) eerder deze campagne winnend af. "Thuis spelen in onze eigen Johan Cruijff ArenA geeft iedere keer een boost. Voetballen voor zoveel publiek geeft de meiden kracht", zei Bakker.

Ajacied Hoekstra sloot zich aan bij de woorden van haar trainer. "Het publiek gaat echt achter ons staan, dat merk je als speelster. We willen laten zien wat we kunnen, zoals we eerder hebben gedaan. Als we ons eigen spel spelen is de kans groot dat we kunnen winnen."

Underdog
De Ajax Vrouwen gingen groep C in als underdog. De Ajacieden hebben zich inmiddels in de kijker gespeeld. "We zijn realistisch dat we bij winst door zijn naar volgende ronde. Dat had niemand verwacht, maar we willen nu heel graag doorgaan", aldus Bakker. "Het zou fantastisch zijn voor Ajax en rest van Nederland. We zijn ons er bewust van dat we geschiedenis kunnen schrijven, maar focussen vooral op hoe we de wedstrijd aan gaan vliegen."

Hoekstra erkent dat het niveau in Europa wel een stuk hoger ligt dan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Op dit niveau moet je veel sneller handelen. We willen dat niveau ook op trainingen steeds aantikken. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen tegen de Europese top. De Women’s Champions League geeft mentaal iets extra's.

De laatste Europese groepswedstrijd eindigde in een 3-1-nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Volgens Bakker ontbrak het bij haar ploeg aan scherpte voor de goal. "We moeten gaan killen. Op het hoogste niveau moet vijftig procent van de kansen een goal zijn. Dat percentage ligt nu nog lager."

Leuchter en Noordam
Romée Leuchter en Nadine Noordam kwamen niet ongeschonden uit de strijd in Parijs. De twee Ajacieden speelden daarom zaterdag niet mee tegen Fortuna Sittard (1-1). "Afgelopen weekend kwam te vroeg, maar morgen (dinsdag, red.) zijn ze erbij. Noordam en Leuchter zijn ook fit genoeg om te starten."

Bakker heeft een duidelijk strijdplan voor de allesbeslissende wedstrijd tegen AS Roma. "Dat zal hetzelfde zijn als voorgaande wedstrijden. We willen ons eigen spel spelen. Dus met korte passes via het middenveld tot hun goal komen. Daar geven ze ruimtes weg waar we iets mee kunnen."

Scenario's
Als de Ajax Vrouwen gelijkspelen en Bayern München wint niet, dan gaan de Amsterdammers alsnog door naar de knock-outfase. "Ik zal me focussen op de wedstrijd van ons, maar de tussenstand op het andere veld zal ongetwijfeld ingefluisterd worden. Wij moeten gewoon zorgen dat we op voorsprong komen, zodat we niet bezig hoeven te zijn met de andere wedstrijd", besloot Bakker.

Ajax Vrouwen - AS Roma begint dinsdagavond om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA. Wil je erbij zijn?

Bestel jouw tickets

Gerelateerde artikelen

Header2

Samenvatting Ajax Vrouwen - Fortuna Sittard

De Ajax Vrouwen zijn er zaterdagmiddag niet in geslaagd om op sportcomplex de Toekomst te winnen van Fortuna Sittard. De ploeg van Suzanne Bakker speelde met 1-1-gelijk. Lotte Keukelaar was trefzeker voor de Amsterdammers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Loting Beker 1920 Vrouwen

Ajax Vrouwen tegen FC Eindhoven in bekertoernooi

De Ajax Vrouwen spelen in de achtste finale van de KNVB Beker een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Dat heeft de loting maandagmiddag uitgewezen. Het duel wordt op vrijdag 16, zaterdag 17 of zondag 18 februari gespeeld.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials