Verslag | Ajax Vrouwen niet voorbij Fortuna Sittard

Header Vrouwen 1920
Header Vrouwen 1920

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag punten verspeeld in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Het duel op sportcomplex de Toekomst met nummer drie Fortuna eindigde in 1-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Suzanne Bakker kon zaterdag op de Toekomst niet beschikken over Romée Leuchter en Nadine Noordam. Het tweetal, dat wel meedeed tegen Paris Saint-Germain in de UEFA Women's Champions League, was tegen Fortuna Sittard afwezig. Ook Lily Yohannes stond niet in de basis. Zij begon op de bank. De vervangers waren Lotte Keukelaar, Jonna van de Velde en Quinty Sabajo.

Weinig kansen
In de openingsfase hadden de Amsterdammers het betere van het spel. Tot grote kansen leidde dat de eerste twintig minuten nog niet. Het ontbrak telkens aan de eindpass. Die was vaak onzuiver waardoor de gasten niet in grote problemen werden gebracht door de Ajax Vrouwen.

Een onoplettendheid in de achterhoede van de Limburgers gaf Keukelaar even later echter een grote kans op de voorsprong, maar haar inzet werd via de keeper en de verdediging onschadelijk gemaakt. Een gedisciplineerd en goed georganiseerd Fortuna zorgde ervoor dat de Amsterdammers nagenoeg ongevaarlijk waren de rest van de eerste helft. Alleen Ashleigh Weerden werd in minuut 45 vrijgespeeld in de zestien, maar haar schot zeilde over.

Bakker voerde geen wissels door in de rust en zag haar ploeg doorgaan met de jacht op de openingstreffer. Ook het plan van de nummer drie van de ranglijst, Fortuna, bleef ongewijzigd: tegenhouden en af en toe gevaarlijk uitbreken. De constante Amsterdamse druk naar voren resulteerde in steeds grotere bespeelbare ruimte achter de eigen defensie. Daar doken de Limburgers in de tweede helft steeds vaker op, maar de gasten waren slordig in de afronding.

Voorsprong
Met Danique Tolhoek, Milicia Keijzer, Lily Yohannes en Danique Noordman als verse krachten binnen de lijnen probeerde Bakker wat teweeg te brengen in de tweede helft. Vlak na die wissels werd de ban gebroken. Een voorzet van Keukelaar werd gemist door de keeper van de gasten en viel via de binnenkant van de paal binnen: 1-0.

Het Limburgse antwoord kwam snel. Een fijne steekpass zette Maria Grós vrij voor Regina van Eijk. De invaller van Fortuna faalde niet en tekende voor de gelijkmaker: 1-1. In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de overwinning. Noordman was dicht bij de winnende, maar een knappe redding van de keeper voorkwam dat.

Het volgende duel van de Ajax Vrouwen is dinsdag. Dan staat de allesbeslissende wedstrijd in de groepsfase van de Women's Champions League op het programma. In de Johan Cruijff ArenA wordt er om 21:00 uur afgetrapt tegen AS Roma. Wil jij erbij zijn? Koop dan hier je kaarten.

Ajax Vrouwen – Fortuna Sittard 1-1 (0-0)
73. Keukelaar 1-0
81. Grós 1-1

Ajax Vrouwen
: Van Eijk; Kardinaal (71. Keijzer), De Sanders, Spitse, Weerden; Van Gool, Van de Velde (71. Noordman), Sabajo (71. Yohannes); Grant, T. Hoekstra (58. Tolhoek), Keukelaar.

Gerelateerde artikelen

HL1920

Samenvatting Paris Saint-Germain – Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond de vijfde groepswedstrijd in de UEFA Women's Champions League verloren. Op bezoek bij Paris Saint-Germain gingen de Ajacieden van Suzanne Bakker met 3-1 onderuit. De Amsterdammers moesten daardoor de koppositie afstaan aan de Fransen en gaan als nummer twee van poule C de afsluitende groepswedstrijd in.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Weerdenhl1920

Highlights Ajax Vrouwen - Excelsior | Goede generale

De Ajax Vrouwen zijn na zaterdagmiddag zes treffers en drie punten rijker. De ploeg van Suzanne Bakker won in eigen huis met 6-1 van Excelsior. En dat is een mooie opsteker vlak voor een belangrijke week voor de Ajacieden. Woensdag spelen de Ajax Vrouwen in de UEFA Women's Champions League tegen Paris Saint-Germain. Zes dagen later is AS Roma de tegenstander in hetzelfde Europese clubtoernooi.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Top 10 2023 1920

Top 10 Goals | Mooiste uit 2023 van Ajax Vrouwen

In het jaar 2023 vierden de Ajax Vrouwen het landskampioenschap, speelde de ploeg geweldige wedstrijden in de UEFA Women's Champions League en vielen er vele fraaie goals. We hebben de tien mooiste uit 2023 op een rij gezet.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials