Bakker over kampioenschap: 'Deze is écht van ons'

Suzanne Bakker vierde zondag in haar eerste seizoen als hoofdcoach het landskampioenschap met de Ajax Vrouwen: 'Dit team is echt fantastisch en dat levert uiteindelijk deze schaal op.'

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Vooraf zei ik dat ik de schaal niet zou aanraken totdat we 'm gewonnen hadden. Nu is deze echt van ons", begint een uitgelaten Bakker. "Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar het voelt enorm goed."

Vertrouwen
De trainer kijkt terug op een prachtig seizoen dat startte met de voorronde in de UEFA Women’s Champions League. "In die wedstrijden tegen Arsenal hebben we al laten zien hoe goed we kunnen voetballen. In de competitie hebben we het vervolgens gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekeken. Er zaten moeilijke potjes tussen, maar dit team is fantastisch. Ze hebben zich altijd aan het plan gehouden, vertrouwen in zichzelf gehad en dat levert deze schaal op."

Focus, de kracht van het elftal, stelt Bakker. "En een mix tussen talenten en ervaring die elke dag keihard hebben gewerkt om dit te bereiken. Ze hebben er veel voor moeten doen én moeten laten, maar dat is het meer dan waard."

Mindset
Tijdens haar debuutjaar als trainer van de Ajax Vrouwen is Bakker dus direct succesvol. "Ik heb een fantastische staf en het werken met hen was een genot. Elke dag zag ik mooie dingen op het veld, maar ook daarbuiten. De mindset was enorm goed."

Na de derde Amsterdamse treffer tegen de prima spelende thuisploeg wist Bakker het zondagmiddag zeker. "Toen dacht ik: dit gaan we nooit meer weggeven. Het feest was mooi en volgens mij wordt het alleen nog maar mooier. Ik ben trots op het team en op de staf."

Gerelateerde artikelen

Header12802

Verslag | Ajax Vrouwen in stijl naar de landstitel

De Ajax Vrouwen hebben zondag op overtuigende wijze de derde landstitel uit de historie veroverd. De ploeg van Suzanne Bakker klaarde de klus op bezoek bij PEC Zwolle eenvoudig: 1-6. In het MAC³PARK stadion was Romée Leuchter de absolute uitblinker. Ze scoorde tweemaal en gaf twee assists.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Titel 3 880

❌❌❌ | Ajax Vrouwen pakken derde kampioenschap in historie

De drie Amsterdamse kruizen staan sinds zondag gelijk aan het aantal kampioenschappen van de Ajax Vrouwen. Dankzij de overtuigende 1-6-zege op PEC Zwolle zijn de Amsterdammers de beste vrouwenvoetbalploeg van Nederland, voor de derde keer in de clubhistorie.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials