Bakker: 'Twee spelhervattingen vandaag de boosdoener'

Ajax verloor zondagmiddag op bezoek bij FC Twente met 3-1, waardoor de koppositie is overgedragen aan de Tukkers. Trainer Suzanne Bakker was na afloop van de Azerion Vrouwen Eredivisie-topper zichtbaar teleurgesteld. "Zeker in de eerste helft doen we onszelf te kort."

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

Bakker vindt de overwinning van FC Twente niet terecht. "In de eerste helft creëren we drie kansen voordat zij de 1-0 maken. Helaas hebben we dan ook nog dat penaltymoment. Als je die wellicht wel gescoord had, ga je met 1-1 rusten en dat is ook anders. Dus ik vind het geen terechte uitslag."

Gemiste kansen
De trainer van de Ajax Vrouwen baalt van de gemiste kansen. "Natuurlijk is dat enorm zuur. We weten zelf ook dondersgoed dat die kansen erin moeten", aldus Bakker. "Zeker in dit soort wedstrijden krijg je er niet heel veel, dus dan is dat cruciaal. Maar aan de andere kant is het ook weer positief dat we zoveel kansen kunnen creëren."

Bakker had een flashback naar de Super Cup-wedstrijd van dit seizoen, waarin Ajax ook veel kansen miste tegen FC Twente. "Ik had het graag anders zien lopen. We vergeten onszelf te belonen, want we hebben niet veel kansen weggegeven. Twee spelhervattingen zijn de boosdoener geweest", aldus de Ajax-trainer, die weet dat de competitie nog lang duurt. "We bekijken het gewoon wedstrijd tot wedstrijd."

Gerelateerde artikelen