Bakker: 'We hebben nog vijf heel mooie maanden met elkaar'

Suzanne Bakker blikte op het trainingskamp in Portugal vooruit op de tweede seizoenshelft. Ondanks dat de club heeft besloten om het aflopende contract van de trainer van de Ajax Vrouwen niet te verlengen, blijft ze zeer gedreven. "Ik kijk ernaar uit om het proces met elkaar aan te vliegen."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker

Socials

"De keuze die door Ajax is gemaakt heb ik te accepteren", begint Bakker op het trainingskamp in Portugal. "We zijn hier op ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Daarvoor zijn we hier en dan gaat bij mij de knop snel om."

In Portugal wordt er rustig opgestart. "We hebben toch twee weken stilgestaan. Vervolgens leggen we de accenten op het spel en kijken we waar we winst kunnen boeken." Bakker kijkt met een goed gevoel terug op het trainingskamp. "We hebben stappen gemaakt met elkaar, binnen en buiten het veld. Dat is waardevol."

Eerste seizoenshelft
In Zuid-Europa wordt er ook teruggekeken naar de eerste seizoenshelft. De trainer is tevreden. "De UEFA Women's Champions League bereiken was iets wat we heel graag wilden. Als je dan ook nog zulke mooie wedstrijden mag spelen, is dat heel speciaal. In de competitie waren we niet altijd tevreden over het resultaat en het vertoonde spel. De volgende stap is constanter worden."

"Het is drukker, voor iedereen”, gaat Bakker verder over het volle schema met de Europese wedstrijden erbij. "Voorheen speelden we een wedstrijd in de week en hadden we meer tijd om zaken te verwerken. Nu moeten we soms de volgende dag de knop omzetten. Ik ben trots op het feit hoe we dat als organisatie hebben opgepakt."

Wedstrijden
Er komen drukke weken aan met belangrijke wedstrijden in de groepsfase van de Women's Champions League voor de Ajax Vrouwen. "Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd. Dat is eerst Excelsior, daarna komt het uitduel met Paris Saint-Germain. Dat wordt een zware kluif en daar gaan we ons goed op voorbereiden. Later spelen we thuis tegen AS Roma, daar kijk ik ook enorm naar uit. Ik hoop dat we beide keren een zo goed mogelijk resultaat kunnen neerzetten. De groepsfase geeft veel vertrouwen, maar eerst wacht Excelsior."

"Het worden nog vijf hele mooie maanden", vertelt Bakker over die tweede seizoenshelft. "In de laatste maanden van het seizoen worden altijd de prijzen verdeeld, dat is een mooie periode om naar uit te kijken. Het proces aanvliegen met elkaar om zo goed mogelijk voor de dag te komen, dat vind ik het mooiste. Afgelopen periode zijn we fit geweest waardoor ik altijd kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Dat proces wil ik doorzetten en elke dag beter worden in fitheid, de mindset en onze speelwijze. Ik heb er enorm veel zin in."

Gerelateerde artikelen

Koster Interview 1920

Koster: 'Het is aan mij om verder te kijken dan het heden'

Ajax gaat aan het einde van het seizoen niet door met hoofdtrainer Suzanne Bakker. Daphne Koster, hoofd van de Ajax Vrouwen, gaat tijdens het trainingskamp in Portugal in op de beslissing en kijkt terug op het seizoen tot dusver. "Duidelijkheid en helderheid helpt in volgende beslissingen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Hoekstra Header 1920 (1)

Samenvatting & reacties VfL Wolfsburg – Ajax

De Ajax Vrouwen gingen tijdens het trainingskamp in Portugal met 3-0 onderuit tegen het Duitse VfL Wolfsburg. Bekijk hier de samenvatting van het duel en de reacties na afloop van Bente Jansen en Lotte Keukelaar.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Keijzer Header 1920

Keijzer: 'Ik wil alles perfect doen, maar perfect zijn bestaat niet'

Milicia Keijzer geniet in Portugal van het trainingskamp met de Ajax Vrouwen. De twintigjarige verdediger heeft de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt en is trots op het podium waar ze op mag acteren. "Bij Ajax kreeg ik snel een familiair gevoel."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Keijzer

Socials