Koster: 'Het is aan mij om verder te kijken dan het heden'

Ajax gaat aan het einde van het seizoen niet door met hoofdtrainer Suzanne Bakker. Daphne Koster, hoofd van de Ajax Vrouwen, gaat tijdens het trainingskamp in Portugal in op de beslissing en kijkt terug op het seizoen tot dusver. "Duidelijkheid en helderheid helpt in volgende beslissingen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het contract van Bakker loopt deze zomer af en wordt niet verlengd. Koster begrijpt dat het besluit voor velen als een verrassing komt. "Vaak wordt de publieke opinie beoordeeld op basis van de prestaties. Deze prestaties zijn zeker naar behoren, maar het is aan mij om niet alleen in het nu te zitten en te kijken waar we naartoe willen", aldus de manager van de Ajax Vrouwen.

Duidelijkheid en helderheid
Vanwege het aflopende contract van Bakker moest Koster een keuze maken. "Ik wil graag een eerlijk verhaal hebben naar de spelers, maar ook naar de staf en de organisatie. Om duidelijkheid te verschaffen naar alles en iedereen, is het van belang om daar een keuze in te maken. Het is nu heel helder voor alles en iedereen."

"Het geeft goed aan hoe we er volgend jaar op gaan staan", vervolgde Koster. "Ik denk dat duidelijkheid en helderheid gaan helpen bij de komende beslissingen."

Transferperiode
Koster ging in Portugal ook kort in op de transferperiode. De manager van de Ajax Vrouwen verwacht deze maand niet veel wisselingen in de selectie. "Ik heb echt het volste vertrouwen in deze groep. Als ik zie waartoe wij in staat zijn, dat is gewoon genieten toch. Dat is het mooiste wat er is en laat zien dat we goed bezig zijn met elkaar."

Gerelateerde artikelen

Header Eind Portugal 1920

Ajax Vrouwen weer terug in Amsterdam

De Ajax Vrouwen verbleven van 9 tot en met 14 januari op trainingskamp in het Portugese Lagos. In dit liveblog kun je alles teruglezen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Top 10 2023 1920

Top 10 Goals | Mooiste uit 2023 van Ajax Vrouwen

In het jaar 2023 vierden de Ajax Vrouwen het landskampioenschap, speelde de ploeg geweldige wedstrijden in de UEFA Women's Champions League en vielen er vele fraaie goals. We hebben de tien mooiste uit 2023 op een rij gezet.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials