Grant en Bakker kijken met vertrouwen uit naar de Supercup: 'Laten we die trend voortzetten'

Trainer Suzanne Bakker en aanvaller Chasity Grant kijken met zelfvertrouwen uit naar de strijd om de Supercup van zondagmiddag. De Ajax Vrouwen plaatsten zich in augustus voor de tweede voorronde van UEFA Women's Champions League en zien de strijd om de eerste nationale prijs als een nieuwe test. "Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe we dit weer gaan doen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Dit is wat we willen: spelen om de prijzen", erkent Bakker. "Na het Champions League-avontuur zijn we er ook klaar voor om zondag te strijden om de Supercup. Ik kijk met een goed gevoel terug op de trip naar Denemarken. Het geeft enorm veel vertrouwen naar deze wedstrijd tegen FC Twente."

Grant kan zich wel vinden in de woorden van haar coach. "We deden het daar als team met elkaar. Alleen moeten we wel beseffen dat dit gewoon weer een nieuwe wedstrijd wordt. We moeten er volledig voor gaan. De sfeer in het team is in ieder geval goed en de trainingen zijn goed."

De Ajax Vrouwen nemen het als bekerwinnaars op tegen de landskampioen van het afgelopen seizoen. FC Twente is dus een pittige tegenstander. "Het wordt een lastige wedstrijd. FC Twente heeft een onwijs goede ploeg, maar dat hebben wij ook. Het is de allereerste Supercup. Die wil je dus winnen ook."

Nieuwsgierig
De wedstrijd wordt afgewerkt in het stadion van de landskampioen: De Grolsch Veste. "Een supermooi affiche", vindt Bakker. "FC Twente heeft speelsters voorin die makkelijk kunnen scoren. Daarnaast hebben ze een nieuwe trainer. We hebben in de afgelopen weken alleen tegen buitenlandse clubs gespeeld. Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe we dit nu gaan doen tegen FC Twente."

Gerelateerde artikelen

Spitse Oranje Aanvoerder 880

Oranje Leeuwinnen naar het WK

De Oranje Leeuwinnen, met Ajacied Sherida Spitse als aanvoerder, hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het WK. Tijdens de confrontatie met IJsland schoot Esmee Brugts het team van de nieuwe bondscoach Andries Jonker naar het eindtoernooi.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Sanders 1280

Ajax Vrouwen spelen gelijk in oefenwedstrijd tegen SGS Essen

De Ajax Vrouwen hebben zondag een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Duitse SGS Essen. Op sportcomplex de Toekomst werd het 4-4. De Amsterdamse treffers kwamen van Ashleigh Weerden, Nikita Tromp, Tiny Hoekstra en een eigen doelpunt van de gasten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials