Bassey: 'Dankbaar voor het vertrouwen van de ploeg en de staf'

Calvin Bassey speelde tegen Sparta zijn eerste negentig minuten in het Ajax-shirt en was redelijk tevreden over zijn optreden. Het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving verloopt tot dusver naar wens. "De ervaren spelers helpen mij enorm, dat vind ik belangrijk."

Tags

  • #Bassey

Socials

Bassey maakte sinds zijn komst naar Amsterdam onder andere kennis met de Nederlandse keuken. "Het lijkt op een balletje met vlees en is zacht vanbinnen: een bitterbal. Ik heb het geproefd toen ik met Steven Bergwijn uit eten was. Ik vroeg me af wat het was, maar het schijnt een typisch Nederlandse delicatesse te zijn. Ik vond het niet vies."

Goed gevoel
De verdediger maakte op Het Kasteel zijn basisdebuut voor Ajax en daar was hij blij mee. "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de ploeg, de trainer en de staf om mij op te stellen. Dat is een goed gevoel. Nu moet ik hard werken en elke wedstrijd steeds beter gaan spelen."

Zijn officiële debuut was tijdens de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De snelle rode kaart na zijn invalbeurt zat hem dwars. "Eerst was ik van slag omdat ik het gevoel had dat ik de ploeg in de steek liet. Maar daarna moest ik doorgaan, want ik kon de situatie toch niet meer veranderen. Je moet de focus pakken en de knop omzetten voor het moment dat je terug bent. Daar ben ik mee bezig geweest. Het mag mij niet belemmeren op de training of in de wedstrijden die volgen."

Spons
Bassey was redelijk tevreden na zijn optreden tegen Sparta. "Redelijk, meer kan ik er niet van zeggen. Je moet een relatie opbouwen met teamgenoten. Zij moeten leren wat ik prettig vind en andersom. We zitten in de opbouwfase. Het is kwestie van tijd voordat alles samenvalt. Je moet alles wat er gezegd wordt door iedereen als een spons opzuigen. De ervaren spelers zijn top, zij helpen me echt en dat vind ik belangrijk."

Naast hem stond Jurriën Timber in het hart van de verdediging. "Hij is één van de beste jonge centrale verdedigers ter wereld op dit moment. Je ziet zijn kwaliteiten en hij is een leider. Hij heeft me geholpen en maakt het makkelijker voor me. We zijn bezig om aan elkaar te wennen. We zijn allebei fysiek sterk, snel en houden van hoog drukzetten. Hoe vaker we samenspelen, hoe beter we elkaar aanvullen."

Nummer drie
Bassey droeg tijdens het uitduel met Sparta een nieuw rugnummer: drie. "Ik wil me verontschuldigen tegenover iedereen die een shirt met 33 heeft gekocht. Perr Schuurs had eerst nummer drie, maar is vertrokken. Ik vond het een mooi moment om het over te nemen. Nummer drie is altijd mijn favoriet geweest omdat ik drie zaken in mijn leven als belangrijkste zie: God, familie en voetbal."

Donderdag gaat de loting in Istanbul uitwijzen tegen wie Ajax speelt in de groepsfase van de UEFA Champions League. "Spelen in de Champions League zou een droom zijn die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit en wil mezelf altijd testen tegen de beste spelers. Iedereen bij ons kan niet wachten totdat de Champions League van start gaat."

Gerelateerde artikelen

Guess Who Bassey 880

Guess Who | Bergwijn tegen Bassey: 'Staat hij wel op het bord?'

In Guess Who wordt het klassieke 'Wie is het' omgetoverd naar de Ajax-versie. De Ajacieden spelen tegen elkaar en krijgen zes aanwijzingen om een ploeggenoot te raden. In de eerste aflevering gaan Steven Bergwijn en Calvin Bassey de strijd aan.

Tags

  • #GuessWho

Socials

Still Interview Bassey

Bassey: ‘Het is overweldigend en ongelooflijk tegelijk’

Calvin Bassey is dolgelukkig om speler van Ajax te zijn. Dat liet de verdediger duidelijk blijken tijdens zijn eerste interview als Ajacied. Zowel in woord als gebaar. “Alleen al het gegeven dat een club met de status en grootheid van Ajax mij in het vizier had, vond ik ongelooflijk.”

Tags

  • #Bassey

Socials

Bassey1280

Welkom, Calvin Bassey | Van Glasgow tot Amsterdam ❌❌❌

Calvin Bassey heeft enkele drukke dagen achter de rug. De verdediger werd maandag medisch gekeurd en sloot nadat alle formaliteiten waren afgerond op woensdag aan bij de selectie in Oostenrijk. Bekijk in deze video hoe Bassey de aanloop naar zijn definitieve transfer beleefde en hoe hij werd onthaald door zijn nieuwe teamgenoten.

Tags

  • #Bassey

Socials