Benoeming Danny Blind tot lid RvC

Blindbava1920
Blindbava1920

Danny Blind is woensdag benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Dat gebeurde tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die in de Johan Cruijff ArenA heeft plaatsgevonden.

Tags

  • #BAVA
  • #Blind

Socials

De benoeming van Blind tot commissaris is per direct geformaliseerd en geldt tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2027.

Blind (Oost-Souburg, 1 augustus 1961) won als speler en aanvoerder met Ajax 1 vele nationale en internationale prijzen en vervulde na zijn actieve voetbalcarrière meerdere technische en leidinggevende functies bij de club. De 493-voudig Ajacied is als bestuurslid en ambassadeur actief voor de Stichting Spieren voor Spieren. Daarnaast is hij ambassadeur voor de Stichting Niet Blind, de Voedselbank en tevens voetbalanalist bij Ziggo Sport. Blind was in de periode van april 2018 tot augustus 2021 ook lid van de RvC.

Zoals eerder gecommuniceerd zal Alex Kroes als algemeen directeur beginnen per 15 maart 2024, daartoe is hij inmiddels formeel door de RvC benoemd.

Tags

  • #BAVA
  • #Blind

Socials

Gerelateerde artikelen

Danny Blind 1920 (1)

Raad van Commissarissen draagt Danny Blind voor

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Danny Blind voor als nieuw lid van de RvC. Over de voordracht wordt besloten op een te organiseren Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA).

Tags

  • #Blind

Socials

Danny Blind 1920

Top 10 Goals | Danny Blind

Ajax-icoon Danny Blind viert op 1 augustus zijn 62e verjaardag. In zijn Ajax-periode won de verdediger onder meer verschillende landskampioenschappen, de UEFA Champions League, de Wereldbeker en de Supercup. Ter ere van zijn geboortedag zetten wij enkele heerlijke treffers op een rij.

Tags

  • #Top10Goals

Socials