Berghuis over competitieslot: 'We moeten zondag genieten'

Berghuistrainingheader
Berghuistrainingheader

Ajax sluit zondagmiddag in Arnhem tegen Vitesse het Eredivisie-seizoen af. Steven Berghuis blikt vooruit op het competitieslot en gaat kort in op het behalen van de magische mijlpaal van vijfhonderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal. "Ik had niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden in het betaald voetbal zou spelen, gezien mijn lange tijd bij de amateurs."

Tags

  • #VITAJA

Socials

Berghuis keerde onlangs terug in de wedstrijdselectie na maandenlang blessureleed. "Ik liep eerst een blessure aan mijn binnenband op tijdens een wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Tijdens mijn revalidatie kreeg ik last van mijn onderrug. Dat was het meest vervelende, omdat het moeilijk te verhelpen was."

"Ondanks behandelingen en oefeningen bleef ik last houden, vooral op het veld", vervolgt Berghuis. "Daarom besloten we ons te richten op volledig herstel in plaats van te focussen op het halen van een specifieke wedstrijd. Uiteindelijk heeft dit proces tijd gekost, maar ik ben nu volledig hersteld en daar ben ik erg blij mee."

Magische mijlpaal
Na zijn invalbeurt op bezoek bij FC Volendam, maakte Berghuis afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Almere City (3-0) opnieuw minuten als invaller. Hij speelde daarmee zijn vijfhonderdste wedstrijd in het betaald voetbal. "Ik ben dankbaar voor de kansen die ik bij alle clubs heb gekregen. Ik heb altijd hard gewerkt en ben ook eigenlijk altijd fit geweest, waardoor ik ook veel heb kunnen spelen. Daar ben ik trots op", aldus de 32-jarige Ajacied.

"Ik wist zelf eerst niet dat ik mijn vijfhonderdste wedstrijd kon spelen, maar kreeg dit voor de wedstrijd te horen", zegt Berghuis. "Hoewel ik al met de trainer had gesproken over mijn invalbeurt, kwam het besef pas na de wedstrijd echt bij me binnen. Het is bijzonder om deze mijlpaal te bereiken."

Competitieslot
Ajax speelt zondagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen. De Ajacieden van John van 't Schip gaan op bezoek bij Vitesse, dat al gedegradeerd is. "Ik heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken. We moeten respect tonen voor de situatie in Arnhem. Hopelijk kunnen we een mooie wedstrijd neerzetten voor beide teams. Ik denk dat we gewoon moeten genieten en vrij moeten spelen", besluit Berghuis.

Gerelateerde artikelen

Brobbey Bergwijn Voorselectie

Brobbey en Bergwijn in voorselectie Oranje voor EK 2024

Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK komende zomer in Duitsland. De groep bestaat momenteel uit dertig man en wordt nog teruggebracht naar maximaal 26 spelers.

Tags

  • #EK2024

Socials

Blankvitesse

Blank fluit seizoensafsluiting bij Vitesse

Ajax’ laatste wedstrijd van het seizoen is zondag in handen van Erwin Blank. De arbiter is door de KNVB aangesteld voor het uitduel met Vitesse, zo heeft de KNVB gemeld.

Tags

  • #VITAJA

Socials

Hato Brobbey Prijzen

Onderscheidingen voor Brobbey en Hato na laatste thuisduel

Brian Brobbey en Jorrel Hato werden na de 3-0-zege op Almere City in het zonnetje gezet. De aanvaller werd Speler van het Jaar en Hato ontving de prijs voor Talent van het Jaar. "Het was een zwaar seizoen, maar ik ben wel trots op mezelf."

Tags

  • #Brobbey
  • #Hato

Socials