Onderscheidingen voor Brobbey en Hato na laatste thuisduel

Brian Brobbey en Jorrel Hato werden na de 3-0-zege op Almere City in het zonnetje gezet. De aanvaller werd Speler van het Jaar en Hato ontving de prijs voor Talent van het Jaar. "Het was een zwaar seizoen, maar ik ben wel trots op mezelf."

Tags

  • #Brobbey
  • #Hato

Socials

"Het is mooi natuurlijk, zeker in zo'n gek en zwaar seizoen", begint Hato. "Dat ik dan een prijs mag winnen, daar ben ik blij mee." De verdediger vindt zichzelf nog steeds een talent. "Ik ben nog achttien, hè", lacht hij.

Zwaar seizoen
Hato erkent dat het een lastig jaar was. "We weten allemaal wat er is gebeurd. Dat doet iets met mij, vooral in het begin. Daar had ik soms moeite mee en dat maakte het een zwaar seizoen. Ik heb alles gespeeld, mentaal en fysiek was het zwaar."

"We kregen veel tegenslagen", gaat Hato verder. "Die zijn niet leuk en iedereen verwerkt dat anders. Ik denk dat dat het zwaarste was. Maar deze prijs is heel bijzonder. Ik sta er nog niet bij stil, maar na het seizoen kan ik bij alles stilstaan. Ik ben wel trots op mezelf."

Tevreden
Brobbey vindt zijn uitverkiezing terecht. "Ik heb een goed jaar gedraaid, denk ik. Ik ben belangrijk geweest met doelpunten en assists. Persoonlijk was het een goed jaar voor mij. Je probeert je team te helpen en dat heb ik gedaan." De spits is tevreden met de prijs. "Ik ga 'm thuis neerzetten, op mijn kamer. Ik wil mijn hele team en de staf bedanken."

Gerelateerde artikelen

Bergwijnalm

Highlights Ajax - Almere City | Bergwijn blinkt uit

Ajax heeft zondag zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA werd Almere City met 3-0 verslagen door een glaszuivere hattrick van Steven Bergwijn in de eerste helft. Door de zege en ontwikkelingen op andere velden is Ajax zeker van de vijfde plaats in de Eredivisie en daarmee Europees voetbal.

Tags

  • #AJAALM

Socials

Hatotalent

Hato gekozen tot Talent van het Jaar

Jorrel Hato sluit zich met zijn benoeming tot Talent van het Jaar aan bij een indrukwekkend gezelschap van voetballers die eerder deze eer ontvingen. Het is een erkenning die hem plaatst naast voorgangers zoals Kenneth Taylor, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch. Het is een mooi moment dat zijn naam verankert in de rijke geschiedenis aan veelbelovende talenten van Ajax.

Tags

  • #Hato

Socials

Brobbeysvhj

Brobbey: Speler van het Jaar met een neusje voor de goal

Met Brian Brobbey heeft Ajax weer een spits uit de eigen jeugdopleiding rondlopen in de punt van de aanval. Een perfect voorbeeld van waar Ajax voor staat. Hij denkt aanvallend, is Amsterdams direct, wil altijd de beste zijn en is als talent uitgebloeid tot tot Speler van het Jaar. Een prijs van de fans voor de beste Ajacied van dit seizoen. De prijs is aangeboden door Supportersvereniging Ajax.

Tags

  • #Brobbey

Socials