Berghuis over ontvangst fans: 'Mooi steuntje in de rug'

Steven Berghuis maakte woensdagavond zijn eerste minuten in de Johan Cruijff ArenA. De ontvangst van de supporters deed hem zichtbaar goed. Berghuis speelde de eerste helft als rechtsbuiten en deed dat zeer verdienstelijk.

Tags

  • #PreSeason
  • #Berghuis

Socials

"Het viel echt niet tegen’’, vertelt Berghuis over zijn onofficiële ArenA-debuut en het enthousiasme van de fans. "Ik was ’s ochtends niet zenuwachtig, maar wel benieuwd hoe het zou gaan. Uiteindelijk viel het me niet tegen. Daar ben ik de fans dankbaar voor. Dit doet me goed in elk geval.’’

De aanvaller werd niet alleen voor de aftrap toegejuicht. Ook elk balcontact van de flankspeler zorgde voor positieve geluiden op de tribunes. "In de wedstrijd let je daar niet zo op’’, vervolgt Berghuis kort na de 4-0-overwinning op Leeds United. ‘’Je bent dan echt gefocust. Maar voor de wedstrijd krijg je dat wel mee.’’

Berghuis blikt tevreden terug op de avond waarop hij zijn eerste stappen als Ajacied zette in de ArenA. Al is hij kritisch op zijn spel. "Ik kan nog stappen maken. Het gaat steeds beter en het is nu aan mij om het snel op te pakken.’’ Waarna Berghuis besluit met: ''Het mooie aan een teamsport is dat je samen dingen wilt bereiken. Ik heb heel veel zin om daar aan bij te dragen.’’ Het duel om de Johan Cruijff Schaal biedt de Ajacieden zaterdagavond de kans om de eerste prijs van 2021/2022 veilig te stellen.     

Gerelateerde artikelen

Danilo

Highlights Ajax - Leeds (avond) | Genieten in Johan Cruijff ArenA

Ook deel twee van het dubbele programma tegen Leeds United werd overtuigend gewonnen door Ajax. In een sfeervolle Johan Cruijff ArenA zegevierde de hoofdmacht van Ajax in de avondwedstrijd met 4-0. Vooral het spel voor rust was genieten geblazen.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJALEE

Socials