Berghuis over scoren in de Champions League: 'Er kwam heel veel los'

Steven Berghuis maakte in het uitduel met Sporting CP in de UEFA Champions League zijn eerste goal voor Ajax. Het maakte veel los bij de linkspoot, die vanaf de 'nummer 10-positie' zijn draai gevonden heeft bij zijn nieuwe club.

Tags

  • #UCL
  • #Berghuis

Socials

Berghuis burgerde snel in bij Ajax. Zowel sociaal als op voetbaltechnisch vlak voelt hij zich thuis. "Ik kende al redelijk wat jongens in deze selectie. Voetballend gezien moest ik - na een EK waarop ik weinig heb gespeeld - vooral fysiek stappen maken. Dan komen je kwaliteiten vanzelf naar boven."

Eerste goal
De ontlading was enorm bij Berghuis, toen hij in Lissabon op fraaie wijze de 1-3 achter de Portugese doelman tikte. Het goede gevoel was er al kort voor de wedstrijd. Al bij de warming-up besefte hij hoe blij hij was terug te zijn op het allerhoogste podium. 

"Dat was een moment waar ik van genoot en dat ik in mezelf probeerde op te nemen", vertelt Berghuis. "Dan hoef je jezelf daarna ook niet meer op te laden, dat gaat dan vanzelf."

De treffer was van grote schoonheid. Berghuis rondde het goede voorwerk van Antony en Ryan Gravenberch knap af. "Het ging zó snel. Door de balsnelheid van de pass van Ryan werd ik gedwongen in één keer door te bewegen. Daarna was mijn aanname gelukkig fantastisch. Daardoor had ik ook eventjes wat tijd om rustig af te ronden. Er kwam héél veel bij me los."

Andere rol
Berghuis deed dat alles vanaf een positie achter de spits. Hij voelt zich op die plek prima. "Het is heel duidelijk wat er gevraagd wordt op deze positie. Daar helpt de technische staf me ook goed bij. Ik denk dat ik de kwaliteiten ervoor heb."

Dinsdagavond is het voor Berghuis en zijn teamgenoten zaak om een mooi vervolg te geven aan Sporting-uit. Dat zal gebeuren in een volle Johan Cruijff ArenA. "Daar kijk ik naar uit. Dat is natuurlijk altijd een wisselwerking: als wij het goed doen op het veld gaat het stadion daarin mee. We gaan vol in de focus en laten zien we zijn."

Gerelateerde artikelen

Berghuis2

Berghuis over ontvangst fans: 'Mooi steuntje in de rug'

Steven Berghuis maakte woensdagavond zijn eerste minuten in de Johan Cruijff ArenA. De ontvangst van de supporters deed hem zichtbaar goed. Berghuis speelde de eerste helft als rechtsbuiten en deed dat zeer verdienstelijk.

Tags

  • #PreSeason
  • #Berghuis

Socials