Ten Hag: 'Besiktas is vol vertrouwen, maar dat zijn wij ook'

Erik ten Hag en Daley Blind blikten maandagmiddag op de persconferentie vooruit naar het treffen met Besiktas. Het tweetal is klaar voor een ouderwetse UEFA Champions League-avond in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials

Voor Blind is het een jubileumwedstrijd. De linkspoot kan zijn vijftigste duel in de Champions League gaan spelen. "Het blijft bijzonder", vertelt hij erover. "Vooral als je het veld opkomt en je hoort het deuntje. Ik kijk vooral uit naar de ambiance in het stadion."

Topvorm
Hoewel Ajax momenteel uitstekend draait, benadrukte Ten Hag de laatste weken ook het gegeven dat er nog genoeg beter kan. Blind sluit zich daar volledig bij aan. "We moeten elke wedstrijd het beste van onszelf eisen. Dan kun je tot grootste hoogtes stijgen. Het kan altijd beter: we moeten hard blijven werken in de trainingen."

Op die manier kan Ajax toewerken naar een absolute topvorm. Ten Hag vindt dat zijn ploeg die nog niet helemaal heeft bereikt. "Er is nooit vanaf het begin een topvorm. De grootste uitdagingen moeten ook nog komen, maar ik heb heel veel vertrouwen in dat proces."

Veelzijdige tegenstander
De coach ziet in Besiktas, dat meerdere spelers door blessures moet missen, een gevaarlijke tegenstander. "Ik heb hun selectie gezien en die is groot. Zij zijn vol vertrouwen, maar dat zijn wij ook. Je ziet bij hun duidelijk het patroon dat ze spelers hebben die technisch zijn, maar die ook robuust kunnen spelen."

Ten Hag legt uit hoe het komt dat Ajax juist in uitwedstrijden vaak succesvol is. "Tegenstanders spelen dan wat opener. Wij zijn in thuisduels soms wat te ongeduldig. Dan moet je beseffen dat een gelijkspel ook een goed resultaat is. Wij blijven dan jagen op de winst en dan krijg je soms de deksel op de neus. Daarvoor moeten we waken."

Blind heeft vertrouwen in het treffen met de Turkse opponent. "We zijn ook na de eerste wedstrijden van dit seizoen altijd stoïcijns doorgegaan en zijn niet in paniek geraakt. We zijn nu de goede weg ingeslagen en hebben een goede vorm te pakken."

Ten Hag besloot met mooie woorden voor de aanstaande jubilaris, die met Ajax al zoveel Europese hoogtepunten beleefde. "Daley heeft een enorm gogme en rust. Dat brengt hij over op de ploeg."

Gerelateerde artikelen

Silvano Vos 880

Silvano Vos stelt zich voor: 'Gravenberch is mijn grote voorbeeld'

Ajax O18 komt dit seizoen weer uit in de prestigieuze UEFA Youth League, het jeugdige equivalent van de UEFA Champions League. In aanloop naar het thuisduel met Besiktas van dinsdagmiddag stelt één van de talenten zichzelf voor. In deze aflevering: de zestienjarige Silvano Vos.

Tags

  • #UYL
  • #Vos

Socials

Copyright Proshots 13480105

Rewind | Terug naar droomavond in Lissabon

Geniet nog even na van onze prachtige openingswedstrijd in dit seizoen van de UEFA Champions League. Ajax won in Portugal met 1-5 van Sporting CP en Sébastien Haller scoorde erop los.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials