Bergwijn kijkt vooruit: 'Positiviteit en goed voetbal laten zien'

Steven Bergwijn blikte op het trainingskamp in Spanje terug op het turbulente jaar 2023. Ondanks de vele tegenslagen kijkt de Ajax-aanvoerder vol goede moed uit naar het komende halfjaar. "We gaan knallen in de tweede seizoenshelft en hopen zo hoog mogelijk te eindigen."

Tags

  • #Bergwijn

Socials

"Mijn vakantie was lekker, ik ben even met de familie weggeweest", begint Bergwijn in Spanje. "Ik had het wel even nodig, net als iedereen. We hebben een zwaar jaar achter de rug. Zelf merkte ik het mentaal ook wel. Er kwam veel op me af en het was een moeilijke periode." De aanvoerder van Ajax kreeg onlangs ook mooi nieuws: hij wordt weer vader. "Dat is prachtig."

Nasmaak
Bergwijn was er voor de winterstop tegen PEC Zwolle (2-2-gelijkspel) en USV Hercules (3-2-nederlaag) niet bij. "Dat zijn wedstrijden die je moet winnen. Ik zit die wedstrijden met enige frustratie te kijken en vraag me af hoe het kan. Een 2-0-voorsprong weggeven en drie goals incasseren tegen een amateurclub heeft ervoor gezorgd dat er vragen worden gesteld. We hadden een goede reeks, maar verspillen het voor de winterstop. Zo blijft er een bittere nasmaak achter", gaat Bergwijn verder over de twee dompers.

"Als het hele team gaat draaien, gaan individuele spelers ook uitblinken", zegt de buitenspeler. "Het afgelopen seizoen hebben we veel tegenslagen gehad. Dan is het moeilijk om er bovenuit te steken." De week in Spanje is goed voor de groep. "We trainen elke dag en zijn 24/7 bij elkaar. We komen als groep dichterbij elkaar. Er komen meer automatismen in het team, dat merk je wel."

Bergwijn geniet van de aanvoerdersband, maar weet dat er daardoor soms anders naar hem wordt gekeken. "Als het minder gaat, wordt er naar mij gekeken omdat ik die band draag. Daar moet ik mee dealen en dat maakt me niks uit. Het is een eer, maar nu is de situatie lastig. Daar leer ik van; hoe ga ik om met moeilijke situaties bijvoorbeeld. Met Denzel (Dumfries, red.) heb ik het besproken. Ik heb samen met hem gespeeld en ik heb veel contact daarover gehad. Het zijn kleine dingen."

De samenwerking met Brian Brobbey verliep goed. "Hij snapt mij en ik snap hem. Dat ligt goed." Ook zijn band met trainer John van ’t Schip is goed. "We hebben veel contact en als er iets is, komt hij naar mij."

Vooruitblik
Als je kijkt naar bepaalde wedstrijden in de winterstop hebben we bij vlagen goed voetbal laten zien", gaat Bergwijn verder over de eerste seizoenshelft. "Het is heel belangrijk dat we nog in Europa zitten met zoveel jonge jongens. Voor deze groep is dat heel goed. Ik hoop op positiviteit en goed voetbal. We moeten Ajax weer op de kaart zetten en zo hoog mogelijk eindigen. Ik proef de honger, maar dat is ook wat we uit moeten stralen. We moeten niet tevreden zijn met de huidige opmars, maar verder omhoogkijken."

Gerelateerde artikelen

HL1920

Highlights Ajax - Hannover 96 | Oefenzege in Spanje

Ajax heeft het trainingskamp in Zuid-Spanje zondag afgesloten met een oefenzege op Hannover 96. Het werd in het Estadio Antonio Barbadillo 2-1 voor de Ajacieden, die trefzeker waren via Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De eindstand was al bij rust bepaald.

Tags

  • #MidSeason
  • #AJAHAN

Socials

Schip1920 3

Van 't Schip: 'Goede dingen gezien, maar tweede helft liep het een beetje weg'

Ajax sloot zondagmiddag het trainingskamp af met een 2-1-overwinning op Hannover 96. Trainer John van 't Schip en Jorrel Hato keken met gemengde gevoelens terug op de vriendschappelijke wedstrijd in Spanje. "In de eerste helft hebben we goed spel laten zien en waren we dominant, maar in de tweede helft zakte dat weg."

Tags

  • #MidSeason
  • #AJAHAN

Socials