Bergwijn na bekerdoelpunt: 'Ik ben opgelucht en blij'

Steven Bergwijn stond sinds Emmen-uit 'droog' op het gebied van doelpunten maken. Maar in de kwartfinale tegen De Graafschap scoorde hij de 0-2. Dat zorgde voor een grote lach op zijn gezicht.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #GRAAJA
  • #Bergwijn

Socials

"Een lange tijd zonder goal, dat is niet lekker. Maar hij zat er weer goed in vandaag", vertelde een opgeluchte Bergwijn, die goed kon relativeren. "Iedere voetballer heeft weleens mindere fases in zijn carrière, maar dan is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en hard te werken met de staf."

De vleugelaanvaller van Ajax erkende dat hij snakte naar een treffer. "Ik denk ook dat dit het probleem was. Na een tijdje ben je alleen maar met die goal bezig en dan schiet je alleen maar wild en hard."

Gesprek met Heitinga
Bergwijn sprak woensdag in aanloop naar het bekerduel met De Graafschap met trainer John Heitinga over zijn doelpuntendroogte. "Hij vertelde me dat ik met de binnenkant van mijn wreef moest schieten, zoals ik altijd deed. Terug naar de basis en dan komen de goals vanzelf wel."

De gehele Ajax-selectie was zichtbaar blij na de treffer van Bergwijn. "Het hele team leeft mee. We hadden het er onderling over wanneer de treffer eindelijk zou komen", aldus de Ajacied, die na afloop van FC Union Berlin zichtbaar gefrustreerd was. "Ik heb met mijn moeder gesproken en heb op mijn kop gehad. Nu is het klaar."

Eerste 'dennenappel'
De trefzekere Bergwijn won nog nooit de KNVB Beker. Hij hoopt dit seizoen zijn eerste 'dennenappel' te veroveren met de Amsterdammers. "Ik heb geen voorkeur voor een tegenstander in de halve finale, we moeten gewoon iedereen verslaan."

Gerelateerde artikelen

Sliding Conceicao 1280

In beeld | De Graafschap - Ajax

Ajax heeft met 0-3 gewonnen en plaatst zich voor de halve finale van de KNVB Beker. Voor de ploeg van John Heitinga scoorden Jorge Sánchez, Steven Bergwijn en Brian Brobbey. In dit artikel vind je foto's terug van het duel in Doetinchem.

Tags

  • #GRAAJA

Socials