• De zege is Ajax' 200e bekeroverwinning in de historie

Liveblog

23:59

Slaap lekker & tot zondag

Met de highlights sluiten we het liveblog af. Ajax won met 0-3 bij De Graafschap en zit zaterdagavond in de koker voor de loting. Een dag later zijn we terug met een nieuw liveblog: op zondagmiddag 16:45 uur trappen Ajax en NEC af in de Johan Cruijff ArenA.

23:41

Hato trots na basisdebuut 💪

"Het is een mooie dag voor mij", reageerde Jorrel Hato opgetogen na de winst in de kwartfinale van de KNVB Beker. De zestienjarige linksback maakte zijn basisdebuut in Ajax 1 tegen De Graafschap. Na de 0-3-overwinning kon hij zijn geluk niet op. "We zijn ook door naar de halve finale. Ik ben alleen maar blij."

23:27

Heitinga: 'Dat is nog wel een verbeterpunt'

Heitinga Zijnlijntje 900

John Heitinga stond na afloop tevreden voor de camera bij ESPN. Uiteraard was er aandacht voor Steven Bergwijn die deze bekerwedstrijd tegen De Graafschap (0-3) eindelijk het doel weer eens wist te vinden. De laatste keer dat hij scoorde was in november.

"Dat doet wat met je. Hij maakte progressie in de arbeid en dan komt de goal vanzelf wel. Stevie heeft uitzonderlijke kwaliteiten, dat weten we. Nu moet hij meer diepte in zijn spel krijgen. Dan gaat het ook om de zuiverheid in afronding. Hij zegt het zelf goed, hij was te wild op sommige momenten."

Na een goede eerste helft van Ajax, volgde een mindere tweede. "We werden slordig", analyseerde Heitinga. "In de tweede helft zag je bij een aantal spelers de vermoeidheid toeslaan en kregen we de eerste druk niet meer goed; de intensiteit ontbrak. Dat is een verbeterpunt."

23:10

Tadic ❤️ supporter(s)

Tadic vindt een mooie bestemming voor zijn aanvoerdersband 🫶

23:00

Bedankt, supporters 🔥

Het team bedankt de trouwe supporters die mee zijn richting Doetinchem. Bedankt voor de steun, fans.

22:51

De King of the Match van vanavond 👌

Bergwijn GRAAJA 900

22:50

FT // 0-3 🔥

Het laatste fluitsignaal klinkt op de Vijverberg. Ajax wint met 0-3 en plaatst zich in navolging van Spakenburg, Feyenoord en PSV voor de laatste vier van de KNVB Beker.

Zaterdagavond is de loting voor de halve finales.

22:46

Vier minuten blessuretijd

De wedstrijd wordt met vier minuten verlengd. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.