Bergwijn verwacht intens duel in Eindhoven: 'We moeten iets rechtzetten'

Het eerste seizoen van Steven Bergwijn in Amsterdam zit er alweer bijna op. De 25-jarige vleugelaanvaller keert zondag als Ajacied terug in Eindhoven, de plek waar hij de eerste jaren van zijn profcarrière doorbracht. Tijd voor een persoonlijk gesprek met Bergwijn, waarin we aan de hand van een paar foto's zijn Ajax-periode tot dusver uitlichten.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Vier foto's die het verhaal van dit seizoen vertellen. Vier foto's waarin Bergwijn zelf een hoofdrol speelt.

Ajax - FC Groningen 6-1

"Dit zijn de lekkere wedstrijden. Hier schoot ik er drie in. Voor de wedstrijd ga ik meestal mijn haren knippen bij mijn ouders. Ik was aan het eten, waarop mijn vader vroeg: 'hoeveel ga je scoren?' Ik zei: 'drie'. Dit was aan aan het begin van het seizoen. Iedereen zat er lekker in."

"Ik werd in de voorbereiding al goed opgevangen bij Ajax. Het voelde als thuiskomen. Ik kende veel jongens en ben in mijn eigen stad. Dat helpt ook. Maar om zo te beginnen bij je club, dat is heerlijk."

Ajax - FC Volendam 1-1

"Dit was het dieptepunt van het seizoen. Honderd procent. Met alle respect: thuis tegen FC Volendam moet je gewoon winnen. Ik ging uit mijn plaat bij de wissel. Dit was geen fijne periode."

"Ik had zelf ook het gevoel alsof niks lukte. Alles zat tegen. Ik weet niet wat het was. Alles kwam eruit bij die wissel."

De Graafschap - Ajax 0-3

"Ik maakte na lange tijd weer een goal. Je hoorde iedereen erover. Dat maakte mij niet zoveel uit: maar je wordt wel geprikkeld. Ik wist wel dat die goal weer zou komen. Iedere voetballer maakt zo'n periode mee."

"Er viel een hoop van mij af na die treffer. Als je een tijd niet scoort, ga je focussen op andere dingen. Ik heb een gesprek met mijn moeder gehad toen en dat heeft wel geholpen. Je moet vooral dicht bij jezelf blijven staan. Wat er ook gebeurt. Als je maar plezier in het spelletje houdt."

Ajax - PSV 3-5

"Dit was de Johan Cruijff Schaal. Het begon nog lekker met een goal van mij. Maar over de wedstrijd zelf heb ik geen lekker gevoel over gehouden. Ook aan de competitiewedstrijd niet. We hebben wat recht te zetten zondag."

"Ik verwacht zelf geen warm welkom. Dat maakt ook niet uit. Dat hoort bij het voetbal en ik vind het alleen maar lekker, eerlijk gezegd. Het geeft iets extra's. We hebben nu twee keer verloren van PSV dit seizoen. We moeten iets rechtzetten. We moeten goed voetballen: dan kunnen we iedereen verslaan. Ik zondag alleen tevreden met drie punten."

Gerelateerde artikelen

Training 1904 5

In beeld | Ajacieden werken toe naar clash tegen PSV

De competitiekraker tegen PSV werpt zijn schaduw vooruit. De Ajacieden van trainer John Heitinga weten wat ze te doen staat, zondagmiddag in Eindhoven. Om de tweede plek stevig in handen te houden volstaat in de lichtstad eigenlijk alleen een zege. De intensieve woensdagtraining was een goede aanloop naar de komende clash in de Eredivisie.

Tags

  • #psvaja

Socials

Bergwijn Tumb Reactie 880

Bergwijn na bekerdoelpunt: 'Ik ben opgelucht en blij'

Steven Bergwijn stond sinds Emmen-uit 'droog' op het gebied van doelpunten maken. Maar in de kwartfinale tegen De Graafschap scoorde hij de 0-2. Dat zorgde voor een grote lach op zijn gezicht.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #GRAAJA
  • #Bergwijn

Socials