Ajaxo17 1200X400

Wie het jeugdprogramma zag van dit weekend, concludeerde dat twee confrontaties met FC Utrecht eruit sprongen. Ajax O18 was in Utrecht te sterk voor de Domstedelingen, terwijl O17 thuis juist aan het kortste eind trok. Alles over die duels en meer vind je in dit artikel.

• #AjaxJeugd

Ajax O17 en Ajax O18 hadden vorige week vrijaf in verband met interlandverplichtingen. Zo speelde Oranje O18 met basisspelers Tristan Gooijer en Prince Aning tegen Engeland O18.

Oranje O17 werkte met meerdere Ajax-spelers in de selectie een vriendschappelijk toernooi af.

Utrecht te sterk
Ajax O17 nam het dus thuis op tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De ploeg van Yuri Rose liep al vroeg tegen een achterstand aan. Codinho schoot uit de kluts raak.

Gabriël Reiziger deed namens Ajax al snel wat terug. Uit een voorzet van David Kalokoh schoot hij met een weergaloze omhaal binnen. Dat die goal nog voor rust ongedaan werd gemaakt door de bezoekers, was door de schoonheid ervan extra zuur.

Ajax O17 ging met een 1-2-achterstand de tweede helft in en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een grote kans van Oualid Agougil was hét moment om toe te slaan. De middenvelder scoorde niet en zag FC Utrecht even later op 1-3 komen, door de tweede goal van Sunmez.

Toch leek O17 het tij nog te kunnen keren. Een kwartier voor tijd maakte Olaf Gorter op fraai aangeven van Rico Speksnijder de aansluitingstreffer. Een Amsterdams offensief volgde, maar leverde niets op. Sterker nog: in de slotfase maakte Sunmez na geklungel achterin de 2-4.

Ajax O18 slaat toe
Ajax O18 beleefde juist een uiterst prettige middag tegen FC Utrecht. Trainer Dave Vos zag twee belangrijke spelers terugkeren van een blessure. Julius Dirksen maakte zijn eerste Ajax-minuten van het seizoen en smaakmaker Gabriël Misehouy was na een absentie van een paar weken ook weer fit.

De Amsterdammers speelden een goede en gelijkmatige wedstrijd in Utrecht. Het duurde 42 minuten voordat Ajax het lichte overwicht in een goal wist om te zetten. Nadat spits Eskild Dall zijn inzet gered zag worden, sloeg Misehouy in de rebound genadeloos toe.

In de tweede helft behield Ajax de controle en wist het de voorsprong uiteindelijk te verdubbelen. Jeppe Kjaer dribbelde naar binnen en beslist het duel met een goed schot: 0-2.

Vier keer raak voor Ünüvar
Ajax O15 boekte een ruime zege op PSV. Op sportcomplex de Toekomst werden de Eindhovenaren met 5-0 verslagen. Absolute uitblinker was spits Emre Ünüvar, die maar liefst vier goals voor zijn rekening nam.

Overwegend was het een prima dag voor de Ajax-jeugd. Alle uitslagen en een mooie fotoreeks vanaf de Toekomst zie je hieronder.