Blik op de Toekomst | O17 onderuit tegen Utrecht, O18 wint

Ajaxo17 1200X400
Ajaxo17 1200X400

Wie het jeugdprogramma zag van dit weekend, concludeerde dat twee confrontaties met FC Utrecht eruit sprongen. Ajax O18 was in Utrecht te sterk voor de Domstedelingen, terwijl O17 thuis juist aan het kortste eind trok. Alles over die duels en meer vind je in dit artikel.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Ajax O17 en Ajax O18 hadden vorige week vrijaf in verband met interlandverplichtingen. Zo speelde Oranje O18 met basisspelers Tristan Gooijer en Prince Aning tegen Engeland O18.

Oranje O17 werkte met meerdere Ajax-spelers in de selectie een vriendschappelijk toernooi af. 

Utrecht te sterk
Ajax O17 nam het dus thuis op tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De ploeg van Yuri Rose liep al vroeg tegen een achterstand aan. Codinho schoot uit de kluts raak.

Gabriël Reiziger deed namens Ajax al snel wat terug. Uit een voorzet van David Kalokoh schoot hij met een weergaloze omhaal binnen. Dat die goal nog voor rust ongedaan werd gemaakt door de bezoekers, was door de schoonheid ervan extra zuur.

Ajax O17 ging met een 1-2-achterstand de tweede helft in en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een grote kans van Oualid Agougil was hét moment om toe te slaan. De middenvelder scoorde niet en zag FC Utrecht even later op 1-3 komen, door de tweede goal van Sunmez. 

00:00/00:00
  • Auto

Toch leek O17 het tij nog te kunnen keren. Een kwartier voor tijd maakte Olaf Gorter op fraai aangeven van Rico Speksnijder de aansluitingstreffer. Een Amsterdams offensief volgde, maar leverde niets op. Sterker nog: in de slotfase maakte Sunmez na geklungel achterin de 2-4. 

Ajax O18 slaat toe
Ajax O18 beleefde juist een uiterst prettige middag tegen FC Utrecht. Trainer Dave Vos zag twee belangrijke spelers terugkeren van een blessure. Julius Dirksen maakte zijn eerste Ajax-minuten van het seizoen en smaakmaker Gabriël Misehouy was na een absentie van een paar weken ook weer fit.

De Amsterdammers speelden een goede en gelijkmatige wedstrijd in Utrecht. Het duurde 42 minuten voordat Ajax het lichte overwicht in een goal wist om te zetten. Nadat spits Eskild Dall zijn inzet gered zag worden, sloeg Misehouy in de rebound genadeloos toe.

In de tweede helft behield Ajax de controle en wist het de voorsprong uiteindelijk te verdubbelen. Jeppe Kjaer dribbelde naar binnen en beslist het duel met een goed schot: 0-2.

Vier keer raak voor Ünüvar  
Ajax O15 boekte een ruime zege op PSV. Op sportcomplex de Toekomst werden de Eindhovenaren met 5-0 verslagen. Absolute uitblinker was spits Emre Ünüvar, die maar liefst vier goals voor zijn rekening nam.

00:00/00:00
  • Auto

Overwegend was het een prima dag voor de Ajax-jeugd. Alle uitslagen en een mooie fotoreeks vanaf de Toekomst zie je hieronder. 

Alle uitslagen:
Ajax O10 – Vitesse O10: 32-11

Ajax O11 – FC Utrecht O11: 14-3
Ajax O12 – FC Volendam O12: 29-10
Ajax O13-1 – sc Heerenveen O13: 8-1
Ajax O13-2 – FC Volendam O13: 1-3

Ajax O14 – ADO Den Haag O14: 4-1
Ajax O15 – PSV O15: 5-0
Ajax O17 – FC Utrecht: 2-4
FC Utrecht O18 – Ajax O18: 0-2

 

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxo17 2

Samenvatting Ajax O17 - FC Utrecht O17

Ajax O17 en FC Utrecht O17 stonden op sportcomplex de Toekomst tegenover elkaar. Beide ploegen maakten er een spektakelstuk van met een aantal mooie doelpunten, maar Ajax trok aan het kortste eind: 2-4. #AjaxO17

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Thumbja

Highlights Jong Ajax - FC Volendam

Jong Ajax stond na een bizar eerste half uur met 4-2 voor, maar gaf die voorsprong in de absolute slotfase uit handen. Tegen koploper FC Volendam eindigde het in 4-4.

Tags

  • #JongAjax

Socials

JA9

Jong Ajax geeft zege op Volendam in laatste minuut uit handen

Jong Ajax heeft een zeker lijkende overwinning op koploper FC Volendam nog uit handen gegeven. Na een dertig minuten durende storm stond het dankzij doelpunten van Max de Waal, Youri Regeer, Christian Rasmussen en Kenneth Taylor al 4-2. Dat bleef het tot de 88e minuut, maar het ging toch nog mis: 4-4.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl