Blik op de Toekomst | Ajax O14 verliest topper tegen PSV

Ajax O14 Denzel 1920

Het is de Ajacieden uit de O14 dit weekend niet gelukt om de najaarstitel te bemachtigen. De Amsterdamse talenten gingen op sportcomplex de Toekomst teleurstellend genoeg met 0-2 onderuit. Ajax O18 bleef voor eigen publiek steken op een gelijkspel tegen Vitesse: 1-1.

• #AjaxJeugd

Ajax O14 behoudt wel een zeer comfortabele voorsprong op naaste belager AZ. De voorsprong op de collega-Noord-Hollanders bedraagt nu na twaalf wedstrijden zes punten. Nummer drie PSV verkleinde de achterstand op Ajax tot negen punten. Komend weekeinde wacht de Ajacieden een interessante nieuwe krachtmeting. Op sportpark Varkenoord zijn de leeftijdgenoten van Feyenoord de tegenstander.

Ook Ajax O18 speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Amsterdammers beleefden dit weekeinde tegen Vitesse een slechte ‘generale’ voor de Klassieker. Dies Janse bezorgde Ajax nog wel een voorsprong, maar tien minuten na rust tekende Vitessenaar Senna Westerveld voor de gelijkmaker. Ajax O18 staat tweede in de competitie op zeven punten achterstand van AZ. Feyenoord O18 is de nummer drie op de ranglijst.