Blik op de Toekomst | Ajax O18 uit beker geknikkerd

Bekerverlies 1420
Bekerverlies 1420

De zaterdag stond bol van de fraaie wedstrijden. Zo waren er maar liefst vier Klassiekers bij de jeugd, waarvan de bekerwedstrijd van O18 de belangrijkste was. Helaas ging het team van Jean-Paul de Jong strijdend ten onder. Met 3-2 trokken de Ajacieden aan het kortste eind.

Tags

  • #Ajax Jeugd

Socials

De jongste jeugd gaf zaterdagochtend vroeg het goede voorbeeld in Rotterdam. Ajax O8 en Ajax O9 waren niet voor niets al om kwart voor zeven (!) vertrokken voor hun oefenduels met Feyenoord. Beide teams wonnen de spannende wedstrijden met klein verschil. Ajax O10 versloeg Feyenoord iets ruimer met 11-6.

Om twaalf uur was het de beurt aan het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Ajax O18 moest het in de beker opnemen tegen Feyenoord. Het team van trainer De Jong had het op Varkenoord niet eenvoudig tegen de vroeg storende Rotterdammers. Het lukte Ajax aanvankelijk niet om rustig te blijven aan de bal en de juiste keuzes te maken. Pas na twintig minuten en bij een 1-0-achterstand door Anthony Milambo ging het beter.

Feyenoord kreeg echter toen nog een grote kans op 2-0 door Nesto Groen, maar Ajax kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen betaalde dat zich uit in de gelijkmaker. Jay Enem zette zijn ploeg naast de gastheren. Helaas lukte het de voorsprong voor rust uit te breiden. Sterker nog, Feyenoord kwam weer op voorsprong. Julian Brandes verloor de bal na een blok van Feyenoord en Gjivai Zechiël scoorde op slag van rust de 2-1.

Vier wissels
Met liefst vier wissels tegelijk probeerde De Jong zijn formatie tot daden te krijgen. Sten Kremers, Stanis Idumbo, Mateja Milovanovic en Prince Aning kwamen binnen de lijnen. Het leverde in de 53e minuut bijna de gelijkmaker op. Een prachtige voorzet door Olivier Aertssen werd door Rafael Sarfo over gekopt. Kort daarop kreeg Sarfo opnieuw een goede mogelijkheid maar lukte het niet die 2-2 op het bord te krijgen.

Het was zelfs Feyenoord dat de marge vergrootte. Groen werkte van dichtbij de 3-1 binnen. Drie minuten voor de officiële speeltijd was verstreken kwam Ajax uit een hoekschop op 3-2. Milovanovic werkte binnen. Kremers voorkwam met een fantastische reflex de 4-2. Ajax voerde de druk wel op maar kon geen doelpunt meer afdwingen, waardoor het bekeravontuur ten einde kwam.

De grootste uitslag kwam van Ajax O12. Met liefst 23-1 versloeg dat team VVV-Venlo/Helmond Sport. Zij doen dus goede zaken voor de actie voor de voedselbank.

Uitslagen:

Feyenoord O8 – Ajax O8 (vr) 19-21
Feyenoord O9 – Ajax O9 (vr) 13-16
Ajax O10 – Feyenoord O10 (vr) 11-6
Ajax O11
– BFC O12 (vr) 13-11
Ajax O12 – VVV-Venlo/ Helmond Sport O12 (c) 23-1
Ajax O13-1 – PSV O13 (vr) 1-1
Ajax O13-2 – Fortuna Sittard O13 (vr) 15-1
Ajax O14 – FC Utrecht O14 (vr) 2-1
AZ O15 – Ajax O15 (c) 0-4
Ajax O16 – Vitesse O16
(c) 1-1
PSV O17 – Ajax O17 (c) 2-0
Feyenoord O18 – Ajax O18
(b) 3-2

Tags

  • #Ajax Jeugd

Socials

Gerelateerde artikelen

JP De Jong 880

Jean-Paul de Jong: 'Mooie herinneringen aan eigen Ajax-tijd'

Jean-Paul de Jong nam twee maanden geleden het stokje over van Dave Vos als trainer van Ajax O18 en heeft het naar zijn zin bij de toptalenten van de jeugdopleiding. De Utrechter is geen onbekende van de club en haalt herinneringen op aan zijn eigen periode in Amsterdam.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Fey O18 Ajax Agougil 880

Samenvatting Feyenoord O18 - Ajax O18

Ajax O18 ging zaterdagmiddag op bezoek bij Feyenoord voor de beker. Het werd qua doelpunten een spectaculair duel. Helaas verloren de Amsterdamse talenten wel in Rotterdam.

Socials