Blik op de Toekomst | Highlights, uitslagen en reactie na pittige dag Ajax-jeugd

Het was een zware dag voor de Ajax-jeugd. De O15, O16, O17 én O18 verloren punten. We nemen je in vogelvlucht mee langs de jeugdvelden.

• #AjaxJeugd

Door de interlandbreak speelden Ajax O17 en Ajax O18 afgelopen weekend allebei niet. Deze zaterdag speelden beide ploegen tegen hun leeftijdsgenoten van AZ. Erg soepel verliep dat niet.

O17 niet effectief genoeg
Ajax O17 speelde thuis op sportcomplex de Toekomst niet eens zo verkeerd tegen AZ. Toch stond het al voor rust met 0-2 achter, nadat het zelf teveel kansen op een treffer had laten liggen.

In de tweede helft joeg Ajax O17 op aansluiting, maar het werd 0-3. Een late eretreffer van Jorrel Hato kon de pijn van een onnodige nederlaag niet verzachten.

Nick Verschuren, centrale verdediger van Ajax O17, reageerde teleurgesteld. "Deze wedstrijd moet je gewoon winnen. Het was een duel waar we in de eerste helft goed spelen, maar de goals vielen niet."

"Daardoor komt deze nederlaag ook extra hard binnen. Als je de mindere ploeg bent kun je het verwachten, maar dat lag nu anders."

Nipt verlies Ajax O18
Ook Ajax O18 ging tegen AZ onderuit. De ploeg van Dave Vos, komende week tegen Borussia Dortmund actief in de UEFA Youth League, verloor met 1-0.

Via Gabriël Misehouy leek Ajax O18 in de tweede helft de score te openen, maar zijn kopgoal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 83e minuut kreeg de thuisploeg een discutabele strafschop toegekend, die door AZ werd benut. Het bleef daarna bij 1-0.

Het was een zuur resultaat voor Ajax O18, ook voor verdediger Mateja Milovanović. De verdediger tekende zijn eerste profcontract bij Ajax en liet weten daar zeer trots op te zijn.