Blik op de Toekomst | Teleurstelling bij Ajax O18

Blik Op De Toekomst Thumb
Blik Op De Toekomst Thumb

Het is de ploeg van Frank Peereboom zaterdag niet gelukt om het kampioenschap binnen te slepen tegen AZ O18. In het allesbeslissende finaleduel tussen de voorjaars- en najaarskampioen werd met 0-2 verloren. Verder wist de O13-2 wel overtuigend te winnen van Feyenoord. Daarnaast hield de rest van de onderbouw de volle buit ook in Amsterdam. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Verlies O18
In de eerste helft lieten de Ajax-fans vanaf de Bobby Haarms tribune hun aanmoedigingen horen, wat resulteerde in een actieve start. Het spel golfde op en neer zonder groot gevaar tot de 28e minuut, toen Appiah de keeper testte. Het spel bleef gelijk opgaand, met een tijdelijke onderbreking vanwege vuurwerk op de tribune. Vlak voor rust miste Faberski een kans na een goede actie van Lucas Jetten en Don-Angelo Konadu. In de laatste minuten kreeg AZ nog een grote kans, maar de bal belandde eerst op de paal en daarna naast uit de rebound.

 

 

De tweede helft begon met veel blessuregevallen, waardoor het spel regelmatig stillag. Er was weinig verschil met de eerste helft, beide teams bleven gelijkwaardig. Jetten moest in de 63e minuut geblesseerd het veld verlaten, onder luid applaus van het publiek.

Vlak daarna miste Konadu net het doel van afstand, wat voor opwinding zorgde. In de 81e minuut scoorde AZ uiteindelijk het eerste doelpunt, gevolgd door een goede redding van Reverson voor O18 een paar minuten later. Uiteindelijk werd het vlak voor het eindsignaal nog 0-2 voor AZ, nadat Ajax alles op alles had gezet en iedereen naar voren had gestuurd.

Na een sterke periode lukt het de jonge Ajacieden niet om zichzelf te belonen. Hiermee loopt O18 het landskampioenschap mis en gaat het seizoen als een nachtkaars uit.

Mini-Klassiekers
Voor Ajax O17 en O13-2  stond de mini-Klassieker tegen Feyenoord op het programma. Nadat vorige week een overtuigende overwinning werd behaald tegen PSV (5-0), bleken de jonge Ajacieden dit maal opnieuw onverslaanbaar. Tegen koploper Feyenoord wonnen ze in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-4. Ajax O17 was minder succesvol tegen de Rotterdammers. Op Varkenoord werd met 7-2 verloren.

Ajax O9-1, O8-1 en O10-1 kwamen zaterdagochtend vroeg in actie. Alle drie de teams wisten hun wedstrijd te winnen. De O9-1 won met 11-8 van Hyenas O10, Ajax O8-1 wist met 13-8 te winnen van Kolping Boys O9-1 en de O10-1 was met 13-2 te sterk voor AFC’34 O11.

Alle uitslagen:

Ajax O9-1 - Hyenas O10-1 11-8 
Ajax O8-1 - Kolping Boys O9-1 13-8
Ajax O10-1 - AFC’34 O11 13-2
Ajax JO13-2 - Feyenoord O13 6-4
Feyenoord O17 - Ajax O17 7-2
Ajax O16 - Go Ahead Eagles O16 1-1
Ajax O18 - AZ O18 0-2

Gerelateerde artikelen

240510 Lieve Mama Guus Olgers

Lieve Mama #3 | Guus Olgers

In deze derde aflevering van 'Lieve Mama', in aanloop naar Moederdag, spreken we Guus Olgers en zijn moeder. De keeper van Ajax O15 laat weten hoe belangrijk zijn moeder voor hem is en dat hij veel leert van haar. Guus wordt volgens zijn moeder gekenmerkt door zijn fanatisme, dit komt niet alleen terug in het voetbal maar ook het dagelijks leven. De band tussen moeder en zoon is al erg bijzonder, maar dit geldt eigenlijk voor het hele gezin.

Tags

  • #Olgers

Socials

Jetten 'We Zijn Echt Een Hecht Team Geworden' Thumbnail 1

Jetten: 'We zijn echt een hecht team geworden'

Voorjaarskampioen Ajax O18 speelt zaterdag de kampioenswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Inzet is een ticket voor de voorrondes van de UEFA Youth League. Het duel is open voor publiek en dat kan de ploeg van Frank Peereboom goed gebruiken. "Wat ik heb begrepen komen er een hoop supporters, dus dat is waanzinnig”, stelt de trainer. Ook Lucas Jetten blikt uitgebreid vooruit.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Jan Faberski Verhaal

Faberski is ready: 'Voor onszelf en voor de club'

Ajax O18 strijdt zaterdag om de landelijke titel tegen AZ. Uitblinker bij de Amsterdammers op de rechterflank is al weken Jan Faberski. De Pool weet waar hij en zijn teamgenoten voor spelen. "Hier hebben we iedere training van dit seizoen voor gewerkt."

Tags

  • #Faberski

Socials