Blind: 'Dusan wilde laten weten dat ze niet met 'm moeten sollen'

Daley Blind vond dat Ajax geen goede wedstrijd speelde in Eindhoven tegen PSV. Toch schoot Dusan Tadic de Amsterdammers alsnog in de blessuretijd vanaf de penaltystip op gelijke hoogte (1-1).

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Na afloop van de wedstrijd ontstonden er nog wat opstootjes op het veld. Vooral doelpuntenmaker Tadic en PSV-verdediger Denzel Dumfries kregen het met elkaar aan de stok. Blind stond precies tussen de twee kemphanen.

"Dusan werd wat emotioneel", legt Blind uit. "PSV-spelers probeerden hem mentaal te breken door de stip kapot te maken. Hij reageerde zich daarna af, toen hij scoorde. Ik zei dat hij kalm moest blijven. Je mag best wat zeggen, maar op een gegeven moment moet je door. Hij wilde denk ik even laten weten dat ze niet met hem moeten sollen."

Moeizame wedstrijd
Het opstootje was misschien wel kenmerkend voor de verder moeizame wedstrijd van Amsterdamse kant. Ajax keek de volledige lang tegen een 1-0-achterstand aan. "Het was inderdaad niet onze beste wedstrijd. Zo eerlijk moeten we wel zijn. Dan hoop je dat de goal toch nog valt in de slotfase. We hebben de laatste weken al laten zien hoeveel strijd we kunnen leveren met dit elftal."

Het begin was nog wel goed van Ajax. "Als we het goed uitspelen in het eerste kwartier kunnen we zelf twee doelpunten maken. Daarna nemen zij het goed over en kwamen wij niet in ons spel. We moeten kritisch zijn naar onszelf. Maar het belangrijkste is dat we alsnog een punt pakten. We kwamen hier om te winnen, maar als je plus negentig nog de 1-1 maakt, moet je gewoon blij zijn."

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Timberactie

Verslag | Stroef Ajax in blessuretijd naast PSV

De topper PSV - Ajax is zondagmiddag in 1-1 geëindigd. In Eindhoven schoot Dusan Tadic de Amsterdammers in blessuretijd vanaf de penaltystip op gelijke hoogte. Daarmee behield Ajax zijn voorsprong van zes punten op PSV. Bovendien hebben de Ajacieden nog een wedstrijd tegoed.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Klaassenpsv

Historie | PSV - Ajax

De topper PSV - Ajax staat weer op het programma. Een wedstrijd waarin altijd veel gebeurt. Van het stiftje van Dennis Bergkamp tot de kopgoal van Arek Milik.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl