Blind: 'Gezonde rivaliteit onderling'

Met de loting van de UEFA Europa League achter de rug en met FC Utrecht in de KNVB Beker in het vooruitzicht zijn er genoeg gespreksonderwerpen om over te praten met Daley Blind. De 30-jarige verdediger bereikte zaterdag ook nog een mijlpaal tegen PEC Zwolle: zijn 250e wedstrijd in een Ajax-shirt.

Tags

  • #Blind

Socials

Tijdens de Europa League-loting van maandag rolde er voor Ajax een bekende tegenstander uit de koker: Lille. Vorig jaar wonnen de Ajacieden twee keer van de Fransen in de UEFA Champions League. Maar dat biedt geen garantie voor de toekomst, weet Blind. "Een hele lastige ploeg met veel kracht en snelheid in het team."

Gevoel bij de loting
Volgens Blind moet Ajax op zijn best zijn om Lille te kunnen verslaan en door te stoten naar de volgende ronde. Had de verdediger misschien makkelijker willen loten?

"Dit zijn eigenlijk wel de potjes die je wil spelen tegen de grotere teams. Het is een mooie uitdaging voor ons elftal. Dit worden wel andere wedstrijden dan die van een jaar geleden. Bij beide teams zijn er spelers vertrokken en een paar goede nieuwe bij gekomen."

Enkele dagen eerder - zaterdag om precies te zijn - speelde Blind nog zijn 250e duel voor de Amsterdammers. "Een week geleden had ik het er met Klaas Jan (Huntelaar, red.) over. Ik wist niet op hoeveel ik toen stond. Ik ben even gaan kijken en toen bleken het er 249 te zijn."

Ajax - FC Utrecht
Tegen FC Utrecht kan hij zijn 251e spelen. Een club die altijd gezonde rivaliteit oproept bij de spelers en supporters van Ajax. "Het zijn altijd beladen duels. Het maakt niet uit wat de ranglijst vertelt. We hebben altijd gezonde rivaliteit tussen de spelers onderling. Er is zeker wel een bepaalde strijd tussen Ajax en FC Utrecht."

Vorig jaar werd Ajax nog uitgeschakeld door de Domstedelingen in de beker. Het toernooi werd uiteindelijk niet uitgespeeld vanwege de coronacrisis. "Wij zijn dus nog de titelverdediger", lacht Blind.

Tags

  • #Blind

Socials

Gerelateerde artikelen

Daley Blind Eerste Contract

In beeld | Blinds route naar 250 Ajax-wedstrijden

Daley Blind heeft een mooie mijlpaal bereikt. Tegen PEC Zwolle speelde hij zijn 250e wedstrijd voor Ajax. Aan de hand van foto's blikken we terug op de lange en memorabele route naar zijn jubileumwedstrijd.

Tags

  • #Blind

Socials

2019 09 17 Ajax Lille 035

Ajax loot Lille in de UEFA Europa League

Ajax speelt in de zestiende finale van de UEFA Europa League tegen Lille. Die Franse ploeg kwam maandagmiddag uit de koker bij de loting in het Zwitserse Nyon.

Tags

  • #UEL

Socials