Bouwman: 'Fantastisch dat mijn opa en oma dit mogen meemaken'

Aaron Bouwman zette donderdag in de Johan Cruijff ArenA zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. De zestienjarige verdediger, die volgend seizoen aansluit bij Ajax O19, werkt stap voor stap naar zijn doel. "Ik hoop bij de O19 vaste basisklant te worden, misschien wel weer bij Jong Ajax mee te doen en zo door richting Ajax 1."

Tags

  • #Bouwman

Socials

"Zelf had ik dit niet verwacht", vertelde Bouwman na de contractondertekening. "Daar denk ik niet zoveel aan. Ik ben gewoon lekker bezig met voetballen, daar focus ik me op. Dit soort dingen komen er vanzelf bij kijken. Dat is extra mooi."

Elfjarige Aaron
Het Ajax-talent maakte op elfjarige leeftijd de overstap van Koninklijke HFC naar de Amsterdamse jeugdopleiding. "De elfjarige Aaron had nog niet gedacht aan een contract hier. Die droom was er wel. Niet om een contract te krijgen, maar om bij deze club te spelen. Als dit dan uiteindelijk op mijn pad komt, is dat fantastisch."

Bouwman benadrukte hoe belangrijk hij het vond om dit prachtige moment met zijn familie te delen. "Mijn familie is echt heel belangrijk. Bijna iedereen is bij elke wedstrijd, vooral mijn opa en oma. Het is fantastisch dat zij dit op zo'n leeftijd nog mee kunnen maken."

Debuut Jong Ajax
De zestienjarige Ajacied maakte onlangs zijn debuut voor Jong Ajax. In de thuiswedstrijd tegen Roda JC viel Bouwman zo'n tien minuten voor tijd in. "Dat gevoel was echt onbeschrijfelijk. Echt heel mooi", aldus de verdediger, die zich ook nog kort voorstelde. "Ik houd van indribbelen, heb een goede inspeelpass en veel lengte en fysiek. Het enige wat ik zelf nog kan verbeteren zijn kopduels en leiderschap achterin."

Gerelateerde artikelen

Bouwmancontractheader

Ajax contracteert Aaron Bouwman

Ajax heeft Aaron Bouwman gecontracteerd. De verdediger tekent een driejarige overeenkomst die ingaat op 1 juli 2024 en een looptijd heeft tot en met 30 juni 2027. Het betreft het eerste contract voor de zestienjarige jeugdspeler.

Tags

  • #Bouwman

Socials

Rewind Ajax O17 ADO O17

Rewind | Zes doelpunten en de beker voor O17

De bekerfinale van Ajax O17 werd zaterdag op sportcomplex de Toekomst een waar spektakelstuk. Een voorsprong van 4-0 bij de rust werd door ADO O17 na de rust snel teruggebracht tot 4-3. Tot een gelijkmaker kwamen de gasten niet. Ajax herpakte zich, scoorde tweemaal en won met 6-3. Wij waren erbij.

Tags

  • #AjaxO17

Socials

Bounida Regen Doelpunt 1920

Highlights Ajax O17 – ADO O17 | Ajacieden grijpen beker

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag op sportcomplex de Toekomst de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van ADO gewonnen. Na een 4-0-ruststand kwamen de gasten terug tot 4-3, maar de ploeg van Michael Lamey besliste het duel in de slotfase met twee treffers: 6-3.

Tags

  • #AjaxO17

Socials