Berghuis in Club van 100: 'Dortmund-thuis was mijn beste wedstrijd'

Steven Berghuis trad onlangs toe tot de Club van 100. De linksbenige Ajacied blikt voor de fotowand terug op zijn eerste honderd officiële duels in Amsterdamse dienst. "Voornamelijk de eerste weken waren spannend, maar uiteindelijk ben ik er wel blij mee en trots op hoe ik het heb gedaan."

Tags

  • #Berghuis

Socials

Berghuis maakte in de zomer van 2021 de overstap van Feyenoord naar Ajax. Tweeënhalf jaar later heeft hij al meer dan honderd wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld. De 31-jarige Apeldoorner kan zich zijn officieuze debuut in de Johan Cruijff ArenA nog herinneren als de dag van gisteren. "We speelden in de voorbereiding tegen Leeds en ik was echt zenuwachtig, zelfs thuis al. Ik heb niet vaak gehad dat ik het zo spannend vond om te spelen."

'Puzzel viel in elkaar'
In zijn eerste seizoen in Amsterdam pakten Berghuis en zijn ploeggenoten de volle buit in de groepsfase van de UEFA Champions League. In het eerste groepsduel met Sporting CP maakte de linkspoot zijn eerste Ajax-goal. "Hier kwam alles samen: mijn goal, het teamspel en het resultaat uiteindelijk. Ik wilde mezelf en ons als team zo graag laten zien op Europees niveau en dat lukte in deze wedstrijd. De puzzel viel in elkaar, waar ik al die tijd zo hard voor had gewerkt", kijkt Berghuis met een goed gevoel terug op deze mijlpaal.

Een ander hoogtepunt was het kampioenschap in 2022. In de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen kroonde Ajax zich officieel tot landskampioen. "We hadden het gevoel dat we het gewoon gingen doen, de titel pakken. Dit was de bekroning van het hele jaar. En ik mocht ook nog scoren in de kampioenswedstrijd. Ik had alleen wel iets minder boos moeten juichen en meer moeten genieten", lacht de Ajacied.

Dortmund-thuis
Berghuis speelde naar eigen zeggen zijn beste wedstrijd thuis tegen Borussia Dortmund. "Daar tikte ik op het allerhoogste niveau zelf ook een hoog niveau aan. Iedereen speelde ongelofelijk goed en dan gaat het allemaal vanzelf. Er is dan geen tijd om na te denken. Je geniet, zweeft en dartelt over het veld."

Gerelateerde artikelen

Berghuis 1920

Club van 100: vijf toffe statistieken van Steven Berghuis

''De ambities van Ajax passen bij mij'', sprak Steven Berghuis bij zijn komst naar Ajax in 2021. Zijn transfer van Feyenoord naar Ajax was geen alledaagse overstap, maar wel een goed doordachte en succesvolle. Met Ajax speelde Berghuis in de UEFA Champions League, won hij het landskampioenschap en werd hij afgelopen seizoen Speler van het Jaar. Met zijn wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion komt er een nieuwe mijlpaal bij: Berghuis treedt toe tot Ajax’ Club van 100.

Tags

  • #Berghuis

Socials

Renschopendag1920

Elf weetjes over Ajax' nieuwste Club van 100-lid Rensch

Devyne Rensch speelde zaterdag tegen RKC Waalwijk zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1. Rensch is daarmee toegetreden tot Ajax’ Club van 100, de eregalerij van trouwste Ajacieden. Hoog tijd voor een elftal weetjes over jubilaris Rensch in Ajax 1.

Tags

  • #Rensch

Socials

Timber Vuistje 1920

Timber: van debutant in Heerenveen tot lid van Ajax’ Club van 100

Voor alles is een eerste keer. Jurriën Timber trad recent toe tot de Club van 100, de eregalerij van Ajacieden met minimaal honderd officiële wedstrijden. Ver voordat hij die mijlpaal bereikte, speelde de verdediger in maart 2020 zijn eerste wedstrijd om het echie. De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen bleek het begin van veel moois. Heel veel moois zelfs.

Tags

  • #heeaja
  • #Timber

Socials