Brobbey kijkt uit naar de Klassieker: 'We zullen strijden en de fans blij maken'

Brian Brobbey stond vanwege een blessure een paar weken aan de kant, maar afgelopen week maakte hij zijn comeback tegen SC Cambuur. We blikken met de twintigjarige aanvaller vooruit op zijn eerste Klassieker in een volle Johan Cruijff ArenA, maar we beginnen met de uitschakeling in de UEFA Champions League, zijn rentree en zijn revalidatie.

Tags

  • #Brobbey
  • #AJAFEY

Socials

De spits raakte in de uitwedstrijd tegen PSV geblesseerd. Na een duel met verdediger Obispo bleek dat de binnenband van zijn knie was gescheurd. "Ik dacht dat het twee weekjes zou duren. Alleen de volgende dag ging ik naar het AMC met de dokter en die zei dus dat ik een scheurtje in mijn binnenband had."

Ruim anderhalve maand later maakte hij zijn rentree in de Eredivisie tegen SC Cambuur. De aanvaller kreeg in Friesland in de slotfase nog een kans op de winnende treffer. "Die had ik moeten afmaken, maar gelukkig was daar Ryan Gravenberch nog met een goal. We waren daar heel blij mee, natuurlijk. Ik weet dat hij een goed schot heeft, alleen lukt het niet altijd om te scoren."

Uitschakeling
Enkele dagen later volgde de uitschakeling in de Champions League tegen Benfica. Onnodig, vond de twintiger. "We waren de betere ploeg. We hebben onze kansen niet afgemaakt. Toen kregen zij een vrije trap en viel de bal wel heel makkelijk."

Lang treuren zit er niet in voor Brobbey en zijn teamgenoten. Zondag staat de Klassieker tegen Feyenoord op het programma voor de Ajacieden. Voor de spits is het de eerste keer dat hij tegen de Rotterdammers in actie kan komen in een volle Johan Cruijff ArenA.

"We zullen strijden. We willen de supporters blij maken en de koppositie behouden. We hebben de fans hard nodig. Vooral bij een Klassieker. Dat wordt heel leuk."

Gedroomd scenario
Brobbey weet wat er van hem wordt verwacht tijdens de aankomende confrontatie met de Rotterdammers. "Ajax – Feyenoord betekent altijd strijden. Ik denk dat wij snel op 1-0 moeten komen, dan maken we het onszelf makkelijk. Ik wil belangrijk zijn, doelpunten maken. Een eerste goal maken in een Klassieker met fans? Moet goed komen."

Tags

  • #Brobbey
  • #AJAFEY

Socials

Gerelateerde artikelen

Perscotenhag1280

Ten Hag: 'We kunnen nare smaak wegspoelen'

Na de dramatische uitschakeling in de UEFA Champions League door Benfica wacht Ajax zondag weer een topduel. In de Johan Cruijff ArenA is Feyenoord de tegenstander. Trainer Erik ten Hag blikte vrijdagmiddag vooruit op deze Klassieker.

Tags

  • #AJAFEY
  • #TenHag

Socials

Brobbeyuitshirt1280

Brobbey: 'Ben blij om weer het Ajax-shirt te dragen'

Brian Brobbey kende een fantastische terugkeer in het Ajax-shirt. De spits maakte twee goals in de met 0-3-gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht. De 19-jarige spits was voor de winterstop actief bij RB Leipzig. "Als je weer bij Ajax komt en je scoort direct, is dat wel tof."

Tags

  • #UTRAJA
  • #Brobbey

Socials