Eiting over volgende club: 'Moeilijke keuze'

Carel Eiting traint in afwachting van een nieuwe club mee met Jong Ajax, waar hij weer samenwerkt met trainer John Heitinga. De middenvelder hoopt binnenkort de knoop door te hakken over zijn volgende stap.

Tags

  • #Eiting

Socials

Eiting voelt zich goed en had een heerlijke vakantie. "We zijn naar Afrika gegaan en mooie dingen gedaan. Ook daar heb ik natuurlijk gevoetbald met die kinderen, dan kan ik dan niet laten. Het was een goede combinatie."

Terug in Amsterdam kwam Eiting veel bekenden tegen. "Dat is heel erg leuk. Van de kleedkamerdeur tot mijn auto duurt zeker tien minuten. Dat calculeer ik in. Ik heb hier veertien jaar rondgelopen, het is hartstikke leuk."

Veel loopwerk
Een belletje naar Heitinga was voldoende. "Ik ken hem al heel lang. Het was een kort lijntje en hij vond het ook prettig dat ik mee wilde trainen. Voor mij is het ook perfect." De afgelopen jaren speelde Eiting bij KRC Genk en Huddersfield. "Dat waren leuke periodes, heel anders dan bij Ajax. Anders in de manier van trainen en spelen. De nadruk lag in Engeland veel op loopwerk. Eén derde van de training was met bal, de rest zonder. Dat was heel goed om mee te maken. Al vind ik alles met de bal wel leuker."

Op de achtergrond hebben verschillende clubs interesse in de transfervrije Eiting. "Op sportief gebied probeer ik een zo goed mogelijke stap te zetten in mijn carrière. Het is een moeilijke keuze. Een aantal dingen zijn nu belangrijk en er zijn verschillende opties."

"Het liefst vind ik zo snel mogelijk een club zodat ik wedstrijdritme kan opbouwen en mijn teamgenoten kan leren kennen. Ook voor de club is er dan sneller duidelijkheid", sloot Eiting af.

Gerelateerde artikelen

Heitingastill1280

Heitinga en Martha kijken terug op goed seizoen: 'Beste Jong-elftal geworden'

Na het 1-1-gelijkspel in eigen huis tegen De Graafschap zit het seizoen erop voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer John Heitinga en doelpuntenmaker Ar'Jany Martha kijken terug op een prima seizoen van de beloften. "We hebben veel goals gemaakt en bij momenten echt gedomineerd op de helft van de tegenstander."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Giovanni 880

Jong Ajax wint oefenduel met Koninklijke HFC

Jong Ajax heeft maandagavond een oefenwedstrijd gespeeld op bezoek bij de Koninklijke HFC. Dankzij een goal van de Braziliaan Giovanni werd het duel met 0-1 gewonnen.

Tags

  • #JongAjax

Socials