Jong Ajax wint oefenduel met Koninklijke HFC

Giovanni 1420
Giovanni 1420

Jong Ajax heeft maandagavond een oefenwedstrijd gespeeld op bezoek bij de Koninklijke HFC. Dankzij een goal van de Braziliaan Giovanni werd het duel met 0-1 gewonnen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

De ploeg van trainer John Heitinga begon sterk aan de wedstrijd al was de eerste kans na twintig minuten spelen voor de thuisploeg. Na dik een half uur was het raak via Giovanni. Enkele minuten later kreeg Jong Ajax de kans om de score te verdubbelen vanaf elf meter. Sontje Hansen liet de kans echter onbenut en mistte de strafschop. De tweede helft had eenzelfde spelbeeld. Jong Ajax had veruit het meeste balbezit maar kwam niet meer tot scoren.

De wedstrijd, waarin voortdurend werd gewisseld, bestond uit één helft van veertig en één helft van twintig minuten. Heitinga was tevreden na afloop. "We zitten in de voorbereiding en sommige jongens hebben nog heel weinig gespeeld of zijn later aangesloten. We hebben gekeken naar de belastbaarheid. Daarnaast heeft Ajax 1 vrijdag een oefenwedstrijd en gaan ze nog op trainingskamp. Vandaar dat we voor deze opzet hebben gekozen."

"Ik heb heel veel goede dingen gezien. De accenten en de principes die we vragen wil ik terugzien in wedstrijden. We zijn een ploeg die graag aanvalt en veel op de helft van de tegenstander wil spelen. Onze eigen veldbezetting moet goed zijn om dit op een juiste manier uit te voeren. Dat is iets waar we aan werken zodat het zo dicht mogelijk aansluit bij het eerste", sloot Heitinga af. 

Koninklijke HFC – Jong Ajax (0-1) 0-1
31. 0-1 Giovanni 

Jong Ajax: Kremers; Gooijer, Delgado, Milovanovic, Salah-Eddine; Warmerdam, Brandes, Misehouy, Martha, Enem, Hansen.
Wissels: De Graaff, Baas, Giovanni, Banel, Dall, Jensen.

Gerelateerde artikelen

ASE Thumb 880

Jong Ajax uitgelicht | Anass Salah-Eddine: 'We voelen elkaar blindelings aan'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de vijfde aflevering neemt Anass Salah-Eddine plaats in de spotlights.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Unuvarjuichen880

Seizoensoverzicht Jong Ajax | Gedisciplineerde beloften schitterden met vlagen

Jong Ajax begon het seizoen 2021/2022 met een nieuwe trainer voor de groep. John Heitinga nam het stokje over van Mitchell van der Gaag, die de functie van assistent-trainer ging bekleden bij het eerste elftal. De jonge Ajacieden beleefden een moeizame start, maar wisten zich vervolgens goed te herpakken. Dit resulteerde uiteindelijk in een knappe zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #Jong Ajax
  • #Seizoensoverzicht

Socials

Rasmussen 880

Jong Ajax Uitgelicht | Christian Rasmussen: 'Ik vertrouw hem en hij mij'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de vierde aflevering neemt Christian Rasmussen plaats in de spotlights.

Tags

  • #Rasmussen

Socials