Jong Ajax wint oefenduel met Koninklijke HFC

Giovanni 1420

Jong Ajax heeft maandagavond een oefenwedstrijd gespeeld op bezoek bij de Koninklijke HFC. Dankzij een goal van de Braziliaan Giovanni werd het duel met 0-1 gewonnen.

De ploeg van trainer John Heitinga begon sterk aan de wedstrijd al was de eerste kans na twintig minuten spelen voor de thuisploeg. Na dik een half uur was het raak via Giovanni. Enkele minuten later kreeg Jong Ajax de kans om de score te verdubbelen vanaf elf meter. Sontje Hansen liet de kans echter onbenut en mistte de strafschop. De tweede helft had eenzelfde spelbeeld. Jong Ajax had veruit het meeste balbezit maar kwam niet meer tot scoren.

De wedstrijd, waarin voortdurend werd gewisseld, bestond uit één helft van veertig en één helft van twintig minuten. Heitinga was tevreden na afloop. "We zitten in de voorbereiding en sommige jongens hebben nog heel weinig gespeeld of zijn later aangesloten. We hebben gekeken naar de belastbaarheid. Daarnaast heeft Ajax 1 vrijdag een oefenwedstrijd en gaan ze nog op trainingskamp. Vandaar dat we voor deze opzet hebben gekozen."

"Ik heb heel veel goede dingen gezien. De accenten en de principes die we vragen wil ik terugzien in wedstrijden. We zijn een ploeg die graag aanvalt en veel op de helft van de tegenstander wil spelen. Onze eigen veldbezetting moet goed zijn om dit op een juiste manier uit te voeren. Dat is iets waar we aan werken zodat het zo dicht mogelijk aansluit bij het eerste", sloot Heitinga af.

Koninklijke HFC – Jong Ajax (0-1) 0-1
31. 0-1 Giovanni

Jong Ajax: Kremers; Gooijer, Delgado, Milovanovic, Salah-Eddine; Warmerdam, Brandes, Misehouy, Martha, Enem, Hansen.
Wissels: De Graaff, Baas, Giovanni, Banel, Dall, Jensen.