Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor kwartfinale EK: Ajacieden trefzeker

Pelova Oranje 1280

De Oranje Leeuwinnen hebben zich in het Engelse Sheffield geplaatst voor de kwartfinale van het EK. Zwitersland werd met 4-1 verslagen. De Ajacieden Romée Leuchter (2) en Victoria Pelova waren trefzeker voor Nederland.

• #Interlands

Hoewel de stand anders deed vermoeden, ging het niet makkelijk tegen de Zwiters. Oranje kwam vlak na rust op voorsprong na een eigen doelpunt, maar incasseerde nog geen vier minuten later de gelijkmaker.

Pas vanaf de 84e minuut brak Oranje de ban via de ingevallen Leuchter. Na de 2-1 van de Ajax-spits ging het snel. Via de ook ingevallen Pelova en opnieuw Leuchter liepen de Oranje Leeuwinnen uit naar een 4-1-overwinning. Daarmee kwamen ze wel één doelpunt tekort om groepswinnaar te worden.

Het Nederlands elftal speelt in de kwartfinale tegen Frankrijk.