Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor kwartfinale EK: Ajacieden trefzeker

Pelova Oranje 1280
Pelova Oranje 1280

De Oranje Leeuwinnen hebben zich in het Engelse Sheffield geplaatst voor de kwartfinale van het EK. Zwitersland werd met 4-1 verslagen. De Ajacieden Romée Leuchter (2) en Victoria Pelova waren trefzeker voor Nederland.

Tags

  • #Interlands

Socials

Hoewel de stand anders deed vermoeden, ging het niet makkelijk tegen de Zwiters. Oranje kwam vlak na rust op voorsprong na een eigen doelpunt, maar incasseerde nog geen vier minuten later de gelijkmaker.

Pas vanaf de 84e minuut brak Oranje de ban via de ingevallen Leuchter. Na de 2-1 van de Ajax-spits ging het snel. Via de ook ingevallen Pelova en opnieuw Leuchter liepen de Oranje Leeuwinnen uit naar een 4-1-overwinning. Daarmee kwamen ze wel één doelpunt tekort om groepswinnaar te worden.

Het Nederlands elftal speelt in de kwartfinale tegen Frankrijk.

Gerelateerde artikelen

Training IV 880

In beeld | Ajax Vrouwen begonnen aan seizoen 2022/2023

De Ajax Vrouwen zijn maandag gestart aan de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Na de aankomst op sportcomplex de Toekomst stond de eerste training op het programma onder leiding van de nieuwe trainer Suzanne Bakker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Munsterman 880 2022 05 30 Contract Marthe Munsterman 0005 (1)

Munsterman verlengt contract bij Ajax Vrouwen

Marthe Munsterman blijft langer bij de Ajax Vrouwen. De 29-jarige middenvelder verlengde maandag haar contract en blijft de Amsterdamse club tot en met 30 juni 2023 trouw. Munsterman kwam in de zomer van 2018 over van het Engelse Everton.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Microsoftteams Image

Informatie over Ajax Droomdagen en openbare training

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is al een tijdje begonnen. De internationals zijn terug en de selectie bereidt zich voor op de start van een nieuw seizoen onder leiding van Alfred Schreuder. Informatie over aanstaande activiteiten voor de fans is hier te vinden.

Tags

  • #Droomdagen

Socials