Castillion over avonturen in het buitenland: 'Alsof je Messi of Ronaldo bent'

In maart 2011 speelde Geoffrey Castillion zijn enige wedstrijd voor Ajax 1. Uit bij ADO Den Haag deed hij ruim 28 minuten mee. Maar uiteindelijk bleef het bij dat ene duel in de Amsterdamse hoofdmacht. In de drie seizoenen die daarop volgden speelde de aanvaller voor respectievelijk RKC, Heracles Almelo en NEC. In 2014 maakte hij definitief de overstap naar het buitenland. Via onder meer Amerika, IJsland en Indonesië belandde hij onlangs weer op de Toekomst. Castillion trainde mee met Ajax Zaterdag om zijn conditie op pijl te houden. We spraken de Amsterdammer over zijn toekomstplannen.

Tags

  • #Castillion

Socials

Hoewel het voetbalspelletje de spits overal ter wereld heeft gebracht, voelde hij zich altijd het meeste thuis in Amsterdam. "Het is leuk om weer terug te zijn bij Ajax. Er is veel veranderd hier. Zo heb je nu een school op de Toekomst. Die was er nooit. De kleedkamers zien er nog wel steeds hetzelfde uit."

"Ik ben een Amsterdamse jongen en ben nog steeds voor Ajax", vervolgde de inmiddels 31-jarige aanvaller. "Ik heb hier een grote tijd van mijn jeugd doorgebracht. Het was een droom om voor Ajax te voetballen."

Zijn periode in Ajax 1 bleef beperkt tot één duel. In 2011 viel hij in bij een uitduel met ADO Den Haag. "Eigenlijk was ik de derde spits achter Siem de Jong en Dario Cvitanich. Tegen ADO speelde Siem op de '10' en zat was de enige spits op de bank. Dat ik mocht invallen is nog steeds een mooie herinnering."

Na drie verhuurperiodes in Nederland trok Castillion in 2014 de deur achter zich dicht en maakte hij de stap naar het buitenland. Zijn periode in Indonesië maakte het meeste indruk op de spits. "Vooral het weer en de luchtvochtigheid waren wel wennen. Vanwege de coronapandemie heb ik daar niet heel veel kunnen voetballen. Maar ik ben wel een ervaring rijker. Je wordt daar overal herkend. Het was net of ik Messi of Ronaldo was."

De toekomst 
De aanvaller is nu transfervrij. Hij besloot daarom om onlangs contact te zoeken met Ajax. "Ik ging bij de Ajax Foundation kijken wat zij precies doen. Ik ben ook bezig met wat ik ga doen na mijn carrière. Ik ben mij een beetje aan het oriënteren. Zodoende kon ik ook meetrainen met Ajax Zaterdag. Ik ken ook nog wat jongens van de jeugd, dus het was leuk om hen weer te zien."

Gerelateerde artikelen

Fabian Sporkslede 11

Sporkslede over Liverpool, tijgerbalsem in je onderbroek en de magie van de A1 in 2012

Over de trainingsvelden van Ajax klinkt een schaterlach; het is onmiskenbaar die van Fabian Sporkslede (27). In de zomer van 2020 is de verdediger – in afwachting van een contract bij een nieuwe club – regelmatig te vinden op de Toekomst, waar hij traint om fit te blijven. Zijn carrière bracht hem tot nu toe naar Tilburg, Verona, Rome, Breda en Waalwijk, maar Ajax blijft zijn thuis. We blikken met Fabian terug op seizoen 2011-2012, waarin hij met de A1 doordrong tot de finale van de Next Gen Series.

Tags

  • #TeamvanToen

Socials

Ezraheading

Team van Toen | Ezra Walian: van Amsterdam tot Makassar

De inmiddels 23-jarige Ezra Walian speelde in de gouden B-lichting samen met Donny van de Beek en Abdelhak Nouri, werd met dat elftal landskampioen en eindigde met 28 doelpunten in de competitie als topscorer. Toch vertrok hij in 2016 bij Ajax; zijn contract werd niet verlengd. Het geringe aantal speelminuten bij Jong Ajax brak hem op.

Tags

  • #TeamvanToen

Socials