College de Toekomst | Jonge Ajacieden ontvangen hun diploma

Verschillende spelers uit de jeugdopleiding van Ajax behaalden afgelopen week hun diploma. In de Johan Cruijff ArenA kregen de jongens en meiden die de College de Toekomst hebben afgerond uit handen van Ajax-directeur Edwin van der Sar hun getuigschrift.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

College de Toekomst is een samenwerking tussen Ajax en ROC Amsterdam, vertelt onderwijscoördinator Bram Aarts. "Niet alleen het spelen en trainen, maar ook een opleiding daar weer naast is heel belangrijk. Dat kan op havo-/ of vwo-niveau, maar ook bij onze eigen opleiding. Wij noemen dat de opleiding tot professioneel voetballer."

"Heel veel collega's van de jeugdopleiding, maar ook breder binnen Ajax, spelen daarin een rol. Denk daarbij aan mensen van de media-afdeling. Verder hebben we bijvoorbeeld colleges vanuit sponsor ABN AMRO over financiën en contracten."

De trainers van de jeugdopleiding spelen ook een rol in de Ajax-opleiding. Samen met spelers worden bijvoorbeeld wedstrijdbeelden gekeken. Coaches als John Heitinga en Yuri Rose zijn dus niet alleen trainers, maar ook docenten. "De trainingen van spelers zijn onderwijstijd. Wij zetten alles in één programma en spelers en speelsters halen dan hun diploma op mbo niveau 2 of 3."

Twee geslaagden
Isa Dekker is één van de speelsters die haar oorkonde in ontvangst mocht nemen. Zij vindt het halen van haar diploma van essentieel belang. "Als voetbal nou niks wordt... Het verbreedt ook mijn interesses. Ik heb onder andere stage gelopen binnen Ajax bij de horeca en beveiliging. Dan zie je ook hoe breed Ajax is."

Ook doelman Charlie Setford heeft zijn diploma binnen. "Ik leerde onder andere hoe het is om interview te geven, zoals nu. Het was goed te combineren met voetbal. Soms was het lastig met veel huiswerk, maar ik kwam er wel vrij makkelijk doorheen."

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Gerelateerde artikelen

Lootschool1

Ajax en Calandlyceum openen VO-school voor jeugdspelers op de Toekomst

Ajax, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel hebben woensdag officieel ‘De Toekomst’ geopend, een VO-school voor jeugdvoetballers van Ajax op sportcomplex de Toekomst. De school is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Ajax en het Calandlyceum, dat onder SOVOP valt, en wordt een officiële nevenvestiging van de middelbare school in Amsterdam-West.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Heitingao18

SPECIAL | Jeugdopleiding in coronatijd: 'Ze trainen met een smile op hun gezicht'

Begin oktober werd een streep gezet door alle jeugdcompetities, vanwege het coronavirus. En nu, een half jaar later, liggen die competities nog steeds stil. Hoe gaan de jongens ermee om? Hoe blijven ze gemotiveerd en hoe kunnen ze zich blijven ontwikkelen? In deze special vertellen spelers en trainers van Ajax O18, O13 en O8 hoe zij deze periode beleven.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

charlie-setford-talentvol-ambitieus-en-engels-jeugdinternational

Charlie Setford: talentvol, ambitieus en Engels jeugdinternational

Als klein jochie begon Charlie Setford acht seizoenen geleden bij Ajax. Tijdens de talentdagen maakte hij als jonge doelman indruk op de scouts van de Amsterdammers en dus werd de goalie opgenomen in de jeugdopleiding van de club. Als sluitpost maakte hij een mooie ontwikkeling door en daarvoor werd hij dit seizoen beloond in de vorm van een oproep voor Engeland O16. De talentvolle goalie praat over zijn opvallende keuze voor de Engelsen, het spelen voor Ajax, zijn grote voorbeelden en zijn doelen voor het komende seizoen.

Socials