Clubrecord voor Jong Ajax, Martha late matchwinner

Martha1280
Martha1280

Jong Ajax heeft maandagavond na een goede wedstrijd de punten in eigen huis gehouden. In de sloftfase kopte Ar’Jany Martha de Ajacieden naar een verdiende 2-1-zege op FC Den Bosch. De overwinning betekende een clubrecord: nooit eerder bleef Jong Ajax dertien wedstrijden op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Trainer John Heitinga koos dit keer voor Christian Rasmussen in de spits. De Deen, normaliter rechtsbuiten, zag op die positie nu Amourricho van Axel Dongen acteren. Daar was met name FC Den Bosch-linksback Mike van Beijnen niet heel blij mee, want hij kon in de eerste helft vooral achter Van Axel Dongen aanrennen.

Ook Rasmussen blinkt uit
De 17-jarige dribbelaar ontwikkelt zich razendsnel en kon een dag na zijn Eredivisie-debuut naar hartenlust acties maken. Rasmussen was de gevaarlijkste man: hij scoorde ook de openingstreffer na een van richting veranderd schot van Van Axel Dongen. Even daarvoor stelde Rasmussen na een prachtige dribbel Naci Ünüvar in staat om te scoren, maar een Brabants been wist een goal ternauwernood te voorkomen.

De Brabanders moesten het vooral van de counter hebben en bij hun enige kans redde Jay Gorter uitstekend. De Jong Ajax-motor draaide, met regisseur Kian Fitz-Jim op het middenveld, verder uitstekend. Het kon zichzelf alleen verwijten dat de wedstrijd bij rust niet al beslist was.

Hansen spits
Ook na rust regen de kansen zich aaneen, al werden ook de bezoekers gevaarlijker. Sontje Hansen verving Van Axel Dongen, wat Rasmussen weer naar zijn vertrouwde rechtsbuitenpositie bracht. Hansen schoot van dichtbij tegen keeper Van der Steen aan en het uitblijven van de 2-0 gaf Den Bosch hoop. Gorter bleek echter telkens een sta-in-de-weg en maakte elke Bossche tegenaanval onschadelijk.

Nadat Kristian Hlynsson was vervangen door Martha kwam de aanvalscarrousel weer op gang. Hansen linksbuiten, Rasmussen spits, Ünüvar op 10: de positie waar de balvirtuoos dit seizoen misschien wel het best tot z’n recht komt. Het kwam het spel alleen niet helemaal ten goede en een Bossche counter betekende de 1-1.

Winst op karakter
Het fijne voetbal was al een tijdje verdwenen en Jong Ajax moest het op strijd gooien. Dat lukte en daarvoor volgde de beloning. De net ingevallen debutant Jayden Banel gaf enkele minuten na zijn entree een puntgave voorzet op het hoofd van Martha, die prima binnenkopte: 2-1. Zo kwam het na de onverwachte gelijkmaker uiteindelijk toch nog goed voor Jong Ajax.

Jong Ajax – FC Den Bosch 2-1 (1-0)
24. Rasmmussen 1-0
72. Van Bakel 1-1
86. Martha 2-1

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Llansana, Musampa, Baas (78. Salah-Eddine), Warmerdam, Fitz-Jim (78. Yah), Hlynsson (61. Martha), Van Axel Dongen (46. Hansen), Rasmussen, Ünüvar (82. Banel)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Sloot1280

Highlights Jong FC Utrecht - Jong Ajax | Heerlijke herstart

Voor Jong Ajax stond maandagavond de herstart van de competitie op het programma. Een zeer prettige uitkomst volgde: op bezoek bij Jong FC Utrecht zegevierde het elftal van John Heitinga met 0-2 door goals van Youri Regeer en Christian Rasmussen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Youriregeer1280

Regeer: ‘Oog rustig, maar kan heel hard zijn’

Aanvoerder van Jong Ajax, vlak voor de jaarwisseling zijn officiële debuut in Ajax 1 en voor het eerst mee op een wintertrainingskamp met de hoofdmacht; voor Youri Regeer kon 2021 niet beter eindigen en 2022 niet beter beginnen. De achttienjarige multifunctionele speler zit goed in zijn vel en is na een korte onderbreking rondom de feestdagen klaar om te vlammen. "Ik heb zin in de tweede seizoenshelft."

Tags

  • #Regeer

Socials

Unuvar Naci 1280

Ünüvar toont zijn thuis in Zaandam en vertelt over zijn ontwikkeling

Hij wordt al jaren bestempeld als één van de grootste parels uit de Ajax-jeugdopleiding. Naci Ünüvar maakte op 16-jarige leeftijd zijn profdebuut en niet veel later volgde zijn eerste wedstrijd in Ajax 1. Na een moeizaam eerste seizoen in Jong Ajax, vol fysieke en mentale tegenslagen, bloeit de kleine dribbelaar in het seizoen 2021/2022 weer helemaal op. In aanloop naar de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie neemt Ünüvar ons mee naar zijn buurt in Zaandam en vertelt hij ook over zijn ontwikkeling.

Tags

  • #Ünüvar

Socials