Ajax en Calandlyceum openen VO-school voor jeugdspelers op de Toekomst

Lootschool1
Lootschool1

Ajax, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel hebben woensdag officieel ‘De Toekomst’ geopend, een VO-school voor jeugdvoetballers van Ajax op sportcomplex de Toekomst. De school is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Ajax en het Calandlyceum, dat onder SOVOP valt, en wordt een officiële nevenvestiging van de middelbare school in Amsterdam-West.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

In De Toekomst krijgt een selectie jeugdspelers onderwijs van een vast team van docenten en andere begeleiders, met als doel hun onderwijs naadloos te laten aansluiten op hun trainingsschema. De hoge onderwijskwaliteit van het Calandlyceum, gecombineerd met hun jarenlange ervaring als school voor jonge topsporters, was de aanleiding tot een officiële nevenvestiging van de school op het trainingscomplex van Ajax.

'Unieke manier'
Ewald Weiss, bestuurder van SOVOP: "Gezien de jarenlange ervaring van het Calandlyceum als de enige Topsport-talentschool in Amsterdam is het niet verrassend dat juist deze school een volgende stap zet in de samenwerking met een topclub als Ajax. De vestiging op sportcomplex de Toekomst is een unieke manier om het talent binnen Ajax verder te ontwikkelen."

Edwin van der Sar, algemeen directeur Ajax: "Bij Ajax willen wij complete voetballers opleiden en school speelt daarbij een grote rol. De spelers moeten meer kunnen trainen. Daarom zijn wij jaren geleden al samenwerkingen aangegaan met het Calandlyceum, het ROC Amsterdam en het Calvijn College om hen te faciliteren in het geven van onderwijs op ons eigen Ajax-complex. Zo kunnen alle jeugdspelers, op alle schoolniveaus, onderwijs krijgen op ons eigen trainingscomplex, waardoor ze meer tijd hebben voor trainingen. Wij zijn heel blij dat we met deze officiële vestiging van het Calandlyceum, de volgende stap in onze ambities kunnen zetten."

Topsportklimaat
Marian van der Weele, wethouder Onderwijs van de gemeente Ouder-Amstel: "Het is de eerste keer dat een VO-LOOT school en een topclub binnen onze gemeente op dit niveau samenwerken. De combinatie van de ervaring van het Calandlyceum en het topsportklimaat binnen Ajax is een mooie afspiegeling van onze ambities voor de toekomst."

Gerelateerde artikelen

2018 12 20 Said Ouaali 007

Ouaali: 'Willen jeugdspelers omringen met specialisten'

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft de taak om de jeugdopleiding van Ajax ook tijdens de coronacrisis op koers te houden. Bijdragen van supporters via de VriendenLoterij helpen daarbij; vooral op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. "Wij beseffen dat die steun meer dan welkom is om op de Toekomst door te kunnen blijven pakken."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials

Heitinga1280

Ajax O18 traint hard door: 'Compliment naar de club'

Ajax O18 traint flink door ondanks dat er in de competitie de komende tijd niet gespeeld zal worden vanwege het coronavirus. "De dagen zijn zeker iets anders", ondervindt ook Ajax O18-trainer John Heitinga.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Silooy1

De eerste stappen van de Ajax Coaching Academy en Silooy in Sharjah

De Ajax Coaching Academy is sinds juli 2020 aan het werk bij Sharjah FC in de Emiraten. Hoewel het coronavirus ook in het Midden-Oosten veel heeft platgelegd, ziet voormalig Ajax-speler Sonny Silooy progressie in de jeugdopleiding, waar de Ajax-visie leidend moet gaan worden.

Tags

  • #ACA

Socials