Contente Baas: 'Mijn familie en ik hebben er veel voor moeten laten'

“Ik denk dat hier sowieso veel vertrouwen vanuit de club uit spreekt”, reageerde Youri Baas donderdag na het ondertekenen van zijn nieuwe contract. De linksback van Jong Ajax ligt nu tot medio 2026 vast.

Tags

  • #Baas
  • #JongAjax

Socials

Baas was logischerwijs opgetogen over zijn nieuwe verbintenis. "Het voelt heerlijk”, stelt de linkspoot. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet zomaar had verwacht. Het is natuurlijk super mooi hoe het is gelopen en hoe het nu gaat.”

Het is niettemin een beloning voor jarenlang hard werken. "Mijn familie en ik hebben er veel voor moeten laten. Mijn ouders, maar ook mijn opa en oma en tante en oom hebben super veel geholpen. Zonder hen had ik niet kunnen staan waar ik nu sta.”

Goede, oude tijd
De gedachten bij Baas gingen bij het zetten van zijn handtekening terug in de tijd. Waar moest hij precies aan denken? "Misschien wel aan vroeger. Mijn vader is, toen ik echt klein was, mijn trainer geweest. Ik was toen vijf, zes jaar. Dan denk je nu toch terug aan die momenten, waar het is begonnen. Het is mooi om hier met z’n allen te zijn. Iedereen heeft zijn eigen aandeel hierin.”

Tags

  • #Baas
  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Baas1

Contractverlenging voor Youri Baas

Ajax en Youri Baas hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de 18-jarige verdediger gaat per direct in en loopt tot en met 30 juni 2026. Het oude contract van Baas liep nog tot medio 2024.

Tags

  • #Baas
  • #JongAjax

Socials

Still Youri Baas

Leergierige Baas geniet in Oostenrijk: 'Dit is een mooie ervaring'

Traditiegetrouw krijgt in de voorbereiding een aantal jonge talenten de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Iemand die deze kans heeft aangegrepen, is Youri Baas. De linksback maakt al enkele weken een positieve indruk. “Het is mooi dat de trainer me mee heeft genomen, eerst naar De Lutte en nu naar Oostenrijk. Een mooie ervaring.”

Tags

  • #PreSeason
  • #Baas

Socials

Warmerdam1

Ajax contracteert Warmerdam, Baas en Kalokoh

Drie spelers hebben vrijdag hun eerste contract bij Ajax getekend. Donny Warmerdam, Youri Baas en David Kalokoh zetten allen hun handtekening onder een driejarige verbintenis met de club.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials