Cruyff Legacy 14K | Jeugdopleiding werkt zich in het zweet

14Krun1280
14Krun1280

Veertien kilometer rennen, rondjes hardlopen om de Johan Cruijff ArenA of een obstacle run op sportcomplex de Toekomst; de jeugdopleiding van Ajax werkte zich maandagmiddag in het zweet voor Cruyff Legacy 14K. Het leverde vermoeide, maar voldane jeugdspelers op.

Tags

  • #Cruijff
  • #AjaxJeugd

Socials

Vanwege Covid-19 kreeg de 14K Legacy Run dit jaar bij voorbaat al een alternatieve invulling. Iedereen kan nog steeds tot 19 mei meedoen aan een virtuele ronde. Het doel blijft hetzelfde; geld ophalen om kwetsbare kinderen de ruimte te geven om te sporten en bewegen.

Op initiatief van trainer John Heitinga werden de Ajax-talenten maandag onderworpen aan een lekker pittig programma. Ook zij haalden daarmee geld op voor de Johan Cruijff Foundation.

Voor de bovenbouw werd er een route rondom de Ouderkerkerplas uitgezet van 14 kilometer. Na ongeveer een uur te hebben gerend in de volle zon kwam Silvano Vos met zijn ploeggenoten van Ajax O17 over de finish. "Het was zwaar, maar erg mooi om te doen. Het is bijzonder om je in te kunnen zetten voor anderen, voor kinderen die niet kunnen sporten vanwege een ziekte of financiƫle problemen."

Voor zijn teamgenoot Diyea Jermoumi was de Cruyff Legacy Run wellicht nog een tandje heftiger. De zestienjarige Ajacied zit middenin de ramadan. "Tijdens de run probeer je daar niet zo veel aan te denken. Ik had wel droge lippen, merkte ik."

Jermoumi gaf na afloop aan dat hij de erfenis van Cruijff nog dagelijks heel nadrukkelijk ondervindt tijdens het voetballen. "Hij is een legende. Ondanks dat hij niet meer leeft, gebruiken wij nog altijd zijn tactieken. Zijn invloed in het voetbal is nog steeds te merken. Ik vind het daarom heel mooi dat we dit hebben mogen doen voor de Johan Cruijff Foundation. Dat voelt goed."

Rondje ArenA en obstacle run
Rosa van Gool, van het Ajax Talententeam, deed mee aan de route van vijf kilometer rondom de Johan Cruijff ArenA. "We hebben in het begin van de coronatijd veel hardgelopen, omdat we niet konden trainen. De run was dus niet zo heel erg zwaar, ik heb vaker vijf kilometer gerend. Ik vond het een goed initiatief vanuit de club."

De jongste talenten overwonnen verschillende obstakels op de powerhill op het trainingscomplex van Ajax. Die werd opgezet door de performance staf van de middenbouw en onderbouw. Deze jonge talenten begonnen hun run met de opkomstmuziek uit de Johan Cruijff ArenA. Voor even waanden zij zich al spelers van Ajax 1.

Tags

  • #Cruijff
  • #AjaxJeugd

Socials

Gerelateerde artikelen

Cruijff14k

Ren of wandel dit jaar mee met de virtuele Cruyff Legacy 14K

De Cruyff Legacy 14K 2021 gaat door! Het bijzondere sportevenement, waarmee Ajax sinds 2017 een partnership heeft, is dit jaar een virtuele editie dat plaatsvindt op zondag 25 april. Met de speciale app is het mogelijk om als deelnemer de Kids Run(1,4K), 5K of 14K te lopen in je eigen omgeving. Speciaal voor de fanatiekelingen heeft de organisatie daar dit jaar ook de 21K en 42K aan toegevoegd. 

Tags

  • #Cruijff

Socials

Heitingao18

SPECIAL | Jeugdopleiding in coronatijd: 'Ze trainen met een smile op hun gezicht'

Begin oktober werd een streep gezet door alle jeugdcompetities, vanwege het coronavirus. En nu, een half jaar later, liggen die competities nog steeds stil. Hoe gaan de jongens ermee om? Hoe blijven ze gemotiveerd en hoe kunnen ze zich blijven ontwikkelen? In deze special vertellen spelers en trainers van Ajax O18, O13 en O8 hoe zij deze periode beleven.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Cruijffgroningen

Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff

Wat heeft Johan Cruijff nagelaten in de voetbalwereld? Trainers als Arrigo Sacchi en Arsène Wenger beschrijven welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. Ajax' nummer veertien overleed op 24 maart 2016, zes jaar geleden, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Tags

  • #Cruijff

Socials