Dave Vos na 0-1-zege op Besiktas: 'We hadden wel zes, zeven grote momenten'

Dave Vos keek met gemengde gevoelens terug op de zege van Ajax O18 op Besiktas: 0-1. "Het is een belangrijke zege maar we hadden in de tweede helft de 0-2 of 0-3 moeten maken." Daarnaast zat de hectische slotfase, waarin zijn ploeg twee rode kaarten kreeg, hem niet lekker.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

In de rust had hij zijn manschappen nog gewaarschuwd voor een koortsachtige tweede helft. "Je weet van tevoren: voetballend gaan ze er niet aan komen. Dus wat gaan ze proberen? Welke emotie komt er dan los? Blijf daaruit, heb ik ze verteld. Uiteindelijk komen we er toch in. Dat kost veel kaarten en past niet bij ons. Dat is wel een smet op de wedstrijd."

Mateja Milovanović en Jaydon Banel zagen een rode prent en moesten eerder naar de kant. Het past volgens Vos ook wel bij het leerproces van zijn pupillen. "Je hoopt dat in je deze Europese campagne tegen verschillende speelstijlen en culturen aanloopt. Ik denk dat het eerste elftal vanavond ook tegen verschillende emoties aan gaat lopen."

Bijna gekwalificeerd
De trainer feliciteerde zijn ploeg wel met de 0-1-overwinning in Turkije. Na vijf wedstrijden heeft Ajax O18 tien punten. "We zijn hier gekomen om te winnen. Ik ben trots op de jongens dat ze in deze fase van de competitie terecht zijn gekomen. We zouden vanavond al kunnen overwinteren en anders hebben we thuis zelf alles in de hand." 

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Gerelateerde artikelen