2
Ajax 1
  • S. Haller  54"
  • S. Haller  69"

Dit was het liveblog van het uitduel met Besiktas in de UEFA Champions League. Ajax heeft met 1-2 gewonnen in Istanbul en blijft daardoor foutloos in deze Europese campagne.

Liveblog

23:59

Highlights in de app 🤳

Hallergoals880

We sluiten het liveblog af met de highlights van Besiktas - Ajax. Deze zijn exclusief te vinden in de Ajax App.

Heb je de app nog niet? Download 'm dan hier.

Volg ook morgen nog ons liveblog voor content uit Turkije en de terugreis van de selectie.

22:55

De stand in poule C

Stand Web Copy

Vijf wedstrijden. Vijftien punten. Een doelsaldo van +13. Wat een poulefase.

22:38

22:01

Haller en zijn goal 🥵

21:43

Ten Hag blij met rol Haller

Erik ten Hag genoot van de invalbeurt van Sébastien Haller in Turkije. De spits zette Ajax met twee goals op het goede spoor. "Ik ben er heel blij mee dat iemand vanaf de bank dit effect heeft."

21:27

Onana: 'Ik was best zenuwachtig'

Andre Onana is blij dat hij weer op het veld staat voor Ajax. De goalie was verrast dat hij mocht starten tegen Besiktas. "Remko Pasveer doet het erg goed. Ja, ik was verrast dat ik mocht starten. Ik ben blij met mijn rentree, maar nog gelukkiger met de overwinning."

De doelman was best zenuwachtig voor de aftrap. "Ja, de spelers konden het zien. Nous (Mazraoui, red.) en Zaka (Labyad, red.) zeiden ook tegen mij: Andre, zo ben jij normaal niet. Maar het was gewoon een lange tijd geleden dat ik onder de lat stond. Ik ben hier om het team te helpen."

21:05

Haller. Held. 😍

Hallerbesaja880

Nog zo'n lekkere statistiek over Sébastien Haller: de spits heeft in zijn eentje op dit moment meer goals gemaakt (negen) dan 21 van de 32 UEFA Champions League-deelnemers dit seizoen.

20:57

Haller: 'Een gelijkmaker geeft vertrouwen'

Hallerjuichengoal880

Sébastien Haller schoot zich met twee goals tegen Besiktas in de geschiedenisboeken. Hij maakte negen treffers in zijn eerste vijf wedstrijden in de UEFA Champions League. Dat lukte nog niemand voor hem.

"Dat is nice. Maar ik denk dat ik er pas later van ga genieten", zei hij bij Ziggo Sport. "Ik moet vooral dit vertrouwen vasthouden om doelpunten te blijven maken in de Champions League en Eredivisie."

De aanvaller begon in Turkije nog op de bank. Maar maakte in de tweede helft het verschil. Hij keerde eigenhandig een 1-0-achterstand om in een 1-2-voorsprong.

Natuurlijk had hij vanaf de aftrap willen spelen, maar hij maakte na afloop van de wedstrijd geen probleem van zijn reserverol. "Het groepsaspect is belangrijk. De coach legde uit waarom ik op de bank begon. We hebben erover gesproken. Ik vond het goed. Het enige wat ik kan doen is in het veld komen en laten zien dat ik belangrijk ben."