'De Champions League is het hoogste niveau, we willen slagen'

In aanloop naar de return in de achtste finale van de UEFA Champions League tegen Benfica schoven Erik ten Hag en Sébastien Haller aan tijdens de persconferentie. Het tweetal blikte vooruit op het duel met de Portugezen.

Tags

  • #UCL
  • #AJABEN

Socials

Er staat een belangrijke week voor de deur gaf Ten Hag aan. "Het zijn inderdaad belangrijke wedstrijden. We focussen ons logischerwijs op de eerstvolgende wedstrijd tegen Benfica. Daarna kijken we verder."

Sommige dingen moeten beter
In Portugal eindigde het eerste duel in 2-2. Of de trainer een ander Benfica verwacht? "Ik denk het niet, maar ik kijk ook vooral naar onszelf. Het resultaat in Lissabon biedt zeker perspectief maar dan moeten we verschillende dingen beter doen. Gebeurt dat, dan hebben we kans."

De laatste wedstrijden in de competitie verliepen moeizaam. Echter doet dat niets met het vertrouwen richting morgen. "Het is simpel. Over heel 2022 doen we het tot dusver goed. Kijk bijvoorbeeld naar de overwinning in de beker bij AZ en het resultaat in Lissabon. Als het spel morgen een paar procent beter is dan de afgelopen competitiewedstrijden heb ik vertrouwen op een goed resultaat. Het moet morgen vooral aan de bal heel goed zijn. Betere keuzes maken en nauwkeurig zijn, als we dat doen kunnen we de wedstrijd domineren en een heel hoog niveau halen", vertelde de trainer.

Belangrijke driehoek
Afgelopen vrijdag in Leeuwarden miste Ten Hag onder andere Edson Álvarez. De Mexicaan is er weer bij. "We hebben een volledig fitte selectie." Ook Lisandro Martínez, die geschorst was tegen Cambuur, doet weer mee. Samen met Jurriën Timer en Álvarez vormen zij een belangrijke driehoek binnen het elftal. "Ze zijn een deel van het geheel en erg complementair aan elkaar. Ze spelen in het centrum en hebben de kwaliteit om elkaar te versterken", zei Ten Hag.

Sébastien Haller kijkt uit naar het duel met de Portugezen morgen en heeft voldoende zelfvertrouwen. "Het gaat een mooie wedstrijd worden. Benfica houdt ook van aanvallen en speelt een beetje hetzelfde als wij. Als ik naar mezelf kijk ben ik tevreden momenteel. Ik scoor veel, ben belangrijk en kan het team helpen."

Volgende ronde is prioriteit
Robert Lewandowski maakte vorige week drie goals en daardoor staat de Pool momenteel op twaalf doelpunten in het huidige Champions League-seizoen. Haller maakte er tot dusver elf. "Het is geen verrassing dat wanneer je moet concurreren met zulke spelers dat je elke wedstrijd moet scoren. Ik hoop dat ik een doelpunt kan maken, dat ga ik proberen. Al is het bereiken van de volgende ronde het allerbelangrijkste."

Zowel Ten Hag als Haller kijkt uit naar een volle Johan Cruijff ArenA dinsdagavond en zij verwachten beiden een geweldige sfeer. "Het publiek zal ons morgen ondersteunen. Als de wisselwerking goed is en wij brengen kwaliteit op het veld, dan moet dat een resultaat opleveren", zei Ten Hag. Haller was het daar volledig mee eens. "De sfeer brengt iets extra’s. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze familie en vrienden die komen. Het geeft energie. De Champions League is het hoogste podium voor clubs, we willen slagen morgen."

Tot slot werd Ten Hag kort gevraagd naar de aanstelling van Klaas Jan Huntelaar. De trainer is tevreden met de komst van de oud-spits. "Het is goed om deze post in te vullen. Er is adequaat gehandeld en hij kan direct een bijdrage leveren. Daarnaast zijn de spelers er blij mee. Klaas Jan brengt positieve energie en dat kunnen we in deze fase van het seizoen goed gebruiken."

Tags

  • #UCL
  • #AJABEN

Socials

Gerelateerde artikelen

Veld II 880

Liveblog | Vrolijke gezichten tijdens afsluitende training

Ajax speelt dinsdag de returnwedstrijd in de achtste finale van de UEFA Champions League tegen Benfica. Het heenduel eindigde in 2-2. Maandag schuiven trainer Erik ten Hag en Sébastien Haller aan voor de persconferentie. Later traint de selectie op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #UCL
  • #AJABEN

Socials

Glimlachryan1280

Highlights SC Cambuur – Ajax | Grandioze goal Gravenberch

Ajax maakte het zichzelf vrijdagavond knap lastig tegen SC Cambuur. In Friesland verspeelde de ploeg van Erik ten Hag in de tweede helft een 0-2-voorsprong. In de blessuretijd van de wedstrijd maakte Ryan Gravenberch met schitterende knal alsnog de 2-3.

Tags

  • #CAMAJA

Socials