De eerste dag van Jordan in Amsterdam

Hendersonparkeerdek1920
Hendersonparkeerdek1920

Als op donderdag 18 januari om 13:33 uur op Schiphol-Oost een vliegtuig uit Engeland landt is het avontuur voor Jordan Henderson bij Ajax begonnen. Hij wordt opgewacht door nieuwsgierige journalisten uit het Verenigd Koninkrijk die een glimp hopen op te vangen van hun 81-voudig international. Voor Henderson is er geen tijd te verliezen. De 33-jarige middenvelder wacht een drukke dag.

Tags

  • #Henderson

Socials

De Engelsman zet voet op Nederlandse bodem. De kersverse Ajacied stapt bij de spelersbegeleider in de auto om direct door te gaan naar de medische keuring. 

Al snel neemt trainer John van 't Schip een kijkje bij Henderson. De twee begroeten elkaar vrolijk en maken een kort praatje. Ook directeur Jan van Halst maakt kennis met de kersverse Ajacied. Na verschillende tests krijgt de middenvelder een go.

Tijd om kennis te maken met mensen van de club, het stadion te bekijken en het eerste interview als Ajax-speler. Henderson laat de indrukken tot zich komen met een grote glimlach. De Ajacied neemt direct een kijkje in de fanshop en mag als een van de eerste zijn eigen naam en nieuwe rugnummer op het Ajax-shirt drukken. De Engelsman gaat voetballen met rugnummer zes.

De dertiger laat in het Ajax-museum de rijke geschiedenis van de club op zich inwerken. "Toen ik een kind was volgde ik de club al en heb ik grote namen in het shirt van Ajax zien spelen; Clarence Seedorf, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Johan Cruijff, Zlatan Ibrahimovic. Ook mijn vriend Luis Suarez. Ajax is één van de grootste clubs van de wereld. Om deze historie te zien is indrukwekkend."

Onze fotograaf volgde hem gedurende de dag en maakte een fantastische collectie.

Gerelateerde artikelen

Henderson1920

Ajax bereikt overeenstemming met Jordan Henderson

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jordan Henderson over zijn komst naar Amsterdam. De middenvelder kwam het afgelopen half jaar uit voor Al-Ettifaq. Met de club uit Saoedi Arabië bereikte de 81-voudig Engels international onlangs een akkoord over de ontbinding van zijn lopende contract.

Tags

  • #Henderson

Socials

Hendersonheaderclip1920

Jordan, welkom bij Ajax

Jordan Henderson is de komende tweeënhalf jaar speler van Ajax. De Engelse middenvelder werd donderdag medisch gekeurd en vervolgens gepresenteerd. Een geboren leider is Ajacied.

Tags

  • #Henderson

Socials