Ajax bereikt overeenstemming met Jordan Henderson

Henderson1920
Henderson1920

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jordan Henderson over zijn komst naar Amsterdam. De middenvelder kwam het afgelopen half jaar uit voor Al-Ettifaq. Met de club uit Saoedi Arabië bereikte de 81-voudig Engels international onlangs een akkoord over de ontbinding van zijn lopende contract.

Tags

  • #Henderson

Socials

De transfervrije voormalige speler van Sunderland en Liverpool tekent bij Ajax een overeenkomst voor de duur van tweeëneenhalf jaar, tot en met 30 juni 2026. Henderson werd op 17 juni 1990 geboren in het Engelse Sunderland.

John van ‘t Schip: "We wilden graag een ervaren middenvelder met leiderschapskwaliteiten. Mede vanwege blessures zochten wij ook iemand die er direct kan staan. Jordan Henderson is zo’n speler. Zijn komst betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Zowel binnen als buiten het veld is een voetballer van dit kaliber bovendien belangrijk voor de vele jonge spelers."

"Hij is Engels international en heeft met Liverpool de Champions League en veel andere prijzen gewonnen. Ik ben blij met zijn komst en ik denk dat het heel goed is voor onze club dat hij vanaf vandaag Ajacied is."

Henderson gaat spelen met rugnummer zes. Bemachtig nu jouw Ajax-shirt met bedrukking.

Koop hier

Gerelateerde artikelen

Henderson1920 (1)

Jordan Henderson | UEFA Champions League-winnaar in Mokum

Ajax heeft sinds donderdag 18 januari een UEFA Champions League-winnaar in de selectie. Niemand minder dan Jordan Henderson, voormalig aanvoerder van Liverpool en de nationale ploeg van Engeland, gaat in het wit-rood-wit spelen. Wij nemen je mee in de rijke carrière van de 33-jarige middenvelder.

Tags

  • #Henderson

Socials

Hendersonparkeerdek1920

De eerste dag van Jordan in Amsterdam

Als op donderdag 18 januari om 13:33 uur op Schiphol-Oost een vliegtuig uit Engeland landt is het avontuur voor Jordan Henderson bij Ajax begonnen. Hij wordt opgewacht door nieuwsgierige journalisten uit het Verenigd Koninkrijk die een glimp hopen op te vangen van hun 81-voudig international. Voor Henderson is er geen tijd te verliezen. De 33-jarige middenvelder wacht een drukke dag.

Tags

  • #Henderson

Socials