In beeld | Henderson speelde handvol keer eerder in de ArenA

Henderson#6
Henderson#6

Voor Jordan Henderson wordt de Johan Cruijff ArenA zijn nieuwe onderkomen. De thuishaven van Ajax is geen onbekend terrein voor de Engelsman. De middenvelder was vijf keer eerder in de ArenA actief.

Tags

  • #Henderson

Socials

Henderson meldde zich in 2009 voor het eerst in de ArenA. Hij deed met Sunderland toen mee aan het Amsterdam Tournament. Sunderland verloor eerst met 0-2 van Benfica en won vervolgens met dezelfde cijfers van Atletico Madrid (2-0). Henderson was in beide duels van de partij.

In maart 2018 speelde het Nederlands elftal een oefenduel met Engeland en meldde Henderson zich voor een tweede keer in ons stadion, dat inmiddels was omgedoopt tot de Johan Cruijff ArenA. De Engelsen wonnen met 0-1 en Henderson deed als captain de gehele wedstrijd mee.

Het Ajax-publiek zal Henderson vooral herinneren van de ontmoetingen met Liverpool in de UEFA Champions League. Ajax en Liverpool werden in 2020 en 2022 aan elkaar gekoppeld in de groepsfase. Beide duels in de ArenA werden door Liverpool gewonnen.

In oktober 2020 werd het 0-1 en in november 2022 zegevierden de Engelsen met 0-3. In het eerste duel kwam Henderson direct na rust binnen de lijnen. Ruim twee jaar later speelde Henderson 71 minuten mee. Hij werd vervangen op het moment dat het al 0-3 was.

Gerelateerde artikelen

Henderson1920

Ajax bereikt overeenstemming met Jordan Henderson

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jordan Henderson over zijn komst naar Amsterdam. De middenvelder kwam het afgelopen half jaar uit voor Al-Ettifaq. Met de club uit Saoedi Arabië bereikte de 81-voudig Engels international onlangs een akkoord over de ontbinding van zijn lopende contract.

Tags

  • #Henderson

Socials

Henderson1920 (1)

Jordan Henderson | UEFA Champions League-winnaar in Mokum

Ajax heeft sinds donderdag 18 januari een UEFA Champions League-winnaar in de selectie. Niemand minder dan Jordan Henderson, voormalig aanvoerder van Liverpool en de nationale ploeg van Engeland, gaat in het wit-rood-wit spelen. Wij nemen je mee in de rijke carrière van de 33-jarige middenvelder.

Tags

  • #Henderson

Socials

Hendersonheaderclip1920

Jordan, welkom bij Ajax

Jordan Henderson is de komende tweeënhalf jaar speler van Ajax. De Engelse middenvelder werd donderdag medisch gekeurd en vervolgens gepresenteerd. Een geboren leider is Ajacied.

Tags

  • #Henderson

Socials